четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / НС реши: На плажа може да се пренощува, но не и да се къмпингува

НС реши: На плажа може да се пренощува, но не и да се къмпингува

Народните представители решиха да отпадне забраната за пренощуване на плажа, но забраниха къмпингуването и паркирането на 100 метра от плажовете с гласуване на второ  четене на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Депутатите решиха още плажовете Иракли, Корал и Карадере да имат специален статут, а именно – няма да бъдат отдавани на концесия, а на тяхната територия няма да се развива търговска и стопанска дейност.

„Къмпингуването такова, каквото е познато, вече няма да бъде възможно, тъй като е забранено паркирането в цялата зона „А“. Въпросът е какво ще стане през следващите няколко месеца“, коментира Люба Батембергска пред колегата Николай Драганов в кулоарите на парламента.

По думите ѝ е важно да се уреди въпросът и със застрояването в района на плажовете Иракли, Корал и Карадере.

„Защото какъв е смисълът да имаме прекрасен плаж, ако зад него имаме Слънчев бряг“, смята Батембергска.

Същевременно депутатите от правната комисия приеха законопроекта, предложен от Делян Пеевски, Йордан Цонев и Петър Чобанов, според който докладът за фалита на КТБ да стане публичен и достъпен и за гражданите, а не само за депутатите.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …