събота , 22 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Ново начало за българската военна авиация или…
AVIACIA картинка

Ново начало за българската военна авиация или…

Три мащабни военни сделки на стойност около 3 млрд. лева одобри вчера Министерският съвет. Инвестиционните проекти – за купуване на нов изтребител, на два нови многофункционални патрулни кораба и на нови двигатели за старите съветски самолети МиГ-29, са едни от най-големите в процеса на модернизация на армията.

След като правителството реши те да бъдат изпратени за одобрение в парламента, военният министър Николай Ненчев определи вчерашния ден като „исторически за българските въоръжени сили”.

За сделките, за техния смисъл и параметри, както и за възможните проблеми разговаряхме в еМисия България с Димитър Ставрев от списание “Крила”.

„Придобиването на военна техника е дълъг и сложен процес. Нужно е да има една открита процедура, чиито детайли да станат ясни. Ще минат години, докато се достигне до пълна оперативна способност, около 6-7.

Възможно е да загубим едно поколение летци, а обучението им по-късно ще ни струва много пари. У нас летците и без това летят крайно недостатъчно в сравнение с колегите им от НАТО“, коментира той.

Чуйте целия му коментар по темата във видеото:

Вижте също

GEORGI_MARKOV картинка

Георги Марков в спомените на колегата му в Би Би Си Питър Юдел

Питър Юдел е бивш журналист от Би Би Си, който между 1971 и 1973 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *