четвъртък , 23 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Новият управител на Здравната каса проф. Камен Плочев с ексклузивен коментар за Би Ай Ти

Новият управител на Здравната каса проф. Камен Плочев с ексклузивен коментар за Би Ай Ти

Предваканционно – парламентът избра с 205 гласа за и само един въздържал се новия управител на Здравната каса. Официално от днес проф. Камен Плочев поема поста на подалия оставка Глинка Комитов. Мандатът на проф. Плочев, който беше началник на клиниката по инфекциозни болести към ВМА, ще бъде до 2020 г.

С много амбициозни идеи проф. Плочев поема ключовата институция, с обещанието за директен достъп на пациентите до лекар специалист, за отпадане на хартиеното направление за сметка на електронно, връщане на доверието в здравната система и промяна на съществуващата ситуация, при която здравето е превърнато в търговия.

Броени часове след избора за високия пост, проф. Плочев се включи ексклузивно в ефира на Би Ай Ти. Какъв беше първият му коментар като нов управител на НЗОК – вижте в следващото видео!

Вижте също

Опит за преврат в Украйна – от първо лице за размириците в държавата. И още: Международният трибунал в Хага осъди Ратко Младич на доживотен затвор

Международният наказателен трибунал за Югославия в Хага осъди бившия командир на босненските сърби Ратко Младич …