понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Новият председател на ДАБЧ: За мен панацеята е дистанционното електронно гласуване
INTERVU_NIKI картинка

Новият председател на ДАБЧ: За мен панацеята е дистанционното електронно гласуване

Ще трябва да вляза с летящ старт, казва новият председател на Държавната агенция за българите в чужбина Стефан Кенов от БДЦ в интервю пред Николай Драганов от Би Ай Ти.

По думите му има няколко неотложни проблема, като той даде пример първо с опасността да бъде закрит Тракийският университет в Молдова.

Приоритетите ми са свързани с по-добро отношение към нашите съграждани, които изкарват хляба си извън пределите на страната и създават семейства там, обяви по-общо Кенов.

Запитан за промените в Изборния кодекс, засягащи гласуването на българите в чужбина, той заяви, че за него панацеята е дистанционното електронно гласуване, като съответно се изпълнят изискванията на Конституцията.

За гласуване по пощата трябва да има конституционни промени, докато много по-бързо може да се справим с изграждането на една електронна система, добави той.

Според него всяка партия се опитва да пречупи изборните правила така, че да повиши резултата си. Чуйте целия разговор с новия председател на ДАБЧ:

Вижте също

medici

10 години от освобождаването на българските медици в Либия

През 2007 година благодарение на дипломатически совалки и усилията на бившата френска първа дама Сесилия …