сряда , 21 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Новите предизвикателства пред културиста Добри Делев

Новите предизвикателства пред културиста Добри Делев

Добри Делев е най-добрият български културист и единствен с професионална карта към Международната федерация по бодибилдинг. Добри е и първият и единствен българин до момента, качил се на сцената на „Мистър Олимпия“. Той е двукратен участник в най-голямото състезание в света по културизъм в клас до 212 паунда, или 96 кг. Целта му тази година е участието за трети път.

В момента Добри се намира в Америка, където утре предстои първото му състезание за годината от общо три планувани този месец в САЩ. Всички те са квалификации за „Мистър Олимпия“.

Марин Костов говори с него в Чикаго само часове преди първото му състезание в Канзас Сити.

Тази година ще се опитам да направя първото състезание в ОПЕН категорията, понеже мисля, че и там мога да бъда конкурентоспособен, казва спортистът.

На второто си състезание Добри ще е в долния клас до 212. Той смята, че тази година влизането в категорията ще е още по-трудно. Той е с 5 км отгоре и ще трябва да ги загуби за една седмица. Така че следващата седмица след Канзас ще е много гладна и трудна, добавя състезателят.

Макар да е професионален спортист и вече за втора година да е на „Мистър Олимпия“, Добри твърди, че това за него е хоби и никога не го е правил за пари, а от любов към спорта.

Чуйте целия разговор с Добри Делев в репортажа:

Вижте също

Банкер е новият президент на Серия А. Контузеният Неймар се подвизава в нощни заведения. Роналдо: Аз съм най-добрият

Италианската Серия А има нов президент. Гаетано Мичике беше избран с пълно мнозинство от всички …