четвъртък , 14 декември 2017
Начало / Спорно за спорта / Новите предизвикателства пред културиста Добри Делев

Новите предизвикателства пред културиста Добри Делев

Добри Делев е най-добрият български културист и единствен с професионална карта към Международната федерация по бодибилдинг. Добри е и първият и единствен българин до момента, качил се на сцената на „Мистър Олимпия“. Той е двукратен участник в най-голямото състезание в света по културизъм в клас до 212 паунда, или 96 кг. Целта му тази година е участието за трети път.

В момента Добри се намира в Америка, където утре предстои първото му състезание за годината от общо три планувани този месец в САЩ. Всички те са квалификации за „Мистър Олимпия“.

Марин Костов говори с него в Чикаго само часове преди първото му състезание в Канзас Сити.

Тази година ще се опитам да направя първото състезание в ОПЕН категорията, понеже мисля, че и там мога да бъда конкурентоспособен, казва спортистът.

На второто си състезание Добри ще е в долния клас до 212. Той смята, че тази година влизането в категорията ще е още по-трудно. Той е с 5 км отгоре и ще трябва да ги загуби за една седмица. Така че следващата седмица след Канзас ще е много гладна и трудна, добавя състезателят.

Макар да е професионален спортист и вече за втора година да е на „Мистър Олимпия“, Добри твърди, че това за него е хоби и никога не го е правил за пари, а от любов към спорта.

Чуйте целия разговор с Добри Делев в репортажа:

Вижте също

Полицейски произвол на мач в Аржентина. Милиони долари подкуп заради „Копа Либертадорес“

Полицейското насилие достигна нови висини. По време на мач между Спортиво лас Пареяс и Дефенсор …