понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти с Петя Кертикова – Късна емисия
nova

Новините на Би Ай Ти с Петя Кертикова – Късна емисия

Ден преди началото на ключовата среща на върха в Хамбург растящо геополитическо напрежение и нестихващи сериозни протести срещу политиката на Ге-20-ет. С голямо внимание се следи участието на американския президент Доналд Тръмп, който проведе среща с германския канцлер Ангела Меркел. С повече информация включваме сега на живо Ралица Василева от Чикаго.

Предложените промени в Закона за отбраната и въоръжените сили не отнемат, но със сигурност отслабват правомощията на президента. Това коментира държавният глава и главнокомандващ Румен Радев в Полша. След като преди ден нарече парламентарната комисияГрипен“ „постоянен трибунал„, днес Радев продължи с критиките към депутатите.

Прокуратурата ще разследва тежката катастрофа на магистрала Тракия от вчера. Държавното обвинение в Ихтиман образува две досъдебни производства. На този етап те са срещу неизвестен извършител. За състоянието на пострадалите и още по темата в репортажа на Иляна Шишкова.

Откриха източник на радиация във варненски блок. Лъчението е от уред, който бил съхраняван в гаража на сградата. Има ли опасност за хората обаче?

Съдът в Асеновград остави в ареста Петър НизамовПерата. Той беше задържан при един от протестите в града, след като нападна телевизионен оператор. Перата е обвинен в хулиганство и причиняване на лека телесна повреда. Заседанието започна със скандал, след като близки на Низамов се опитаха да изгонят журналистите.

Всяка година до 90 милиона лева са неизплатените заплати на работещите у нас. Управляващи, работодатели и работници пък за пореден път не се разбараха за увеличение на минималното възнагражданение. С какви мотиви излязоха страните и възможно ли е това да се случи в Съединените щати, ще разберем от репортерите ни в София и Чикаго – Илияна Шишкова и Елена Хотинова.

Европейският парламент призова Комисията, преговорите за членство на Турция в Европейския съюз да бъдат замразени, ако Анкара промени конституцията си след референдума за въвеждане на президентска република, който се проведе в страната през април.

В разгара на лятото и отпускарския сезон все повече хора прекарват ваканциите си на далечни дестинации, което налага разбира се летене със самолет. Макар бързи и удобни, услугите на авиокомпаниите често се избягват. Причинатастрахът от летене. Преодолима ли е аерофобията и какво съветват експетитет у нас и в Америкаще разберем от репортажите на колегите Цветин Филипов и Павел Хаджиев. За фобията от летене на хората отвъд Океана след малко, но първо към репортажа на Цветин Филипов, който обяснява колко страшни са самолетните височини за българите и как те се справят с проблема.

И още новини от България и света във видеото.

 

Вижте също

gabrovo

Клиентите на „Топлофикация Габрово“ още не са обезщетени за студената зима

Клиентите на „Топлофикация Габрово“, които зимата останаха на студено, все още не са компенсирани от …