петък , 22 юни 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти с Петя Кертикова – Късна емисия

Новините на Би Ай Ти с Петя Кертикова – Късна емисия

Ден преди началото на ключовата среща на върха в Хамбург растящо геополитическо напрежение и нестихващи сериозни протести срещу политиката на Ге-20-ет. С голямо внимание се следи участието на американския президент Доналд Тръмп, който проведе среща с германския канцлер Ангела Меркел. С повече информация включваме сега на живо Ралица Василева от Чикаго.

Предложените промени в Закона за отбраната и въоръжените сили не отнемат, но със сигурност отслабват правомощията на президента. Това коментира държавният глава и главнокомандващ Румен Радев в Полша. След като преди ден нарече парламентарната комисияГрипен“ „постоянен трибунал„, днес Радев продължи с критиките към депутатите.

Прокуратурата ще разследва тежката катастрофа на магистрала Тракия от вчера. Държавното обвинение в Ихтиман образува две досъдебни производства. На този етап те са срещу неизвестен извършител. За състоянието на пострадалите и още по темата в репортажа на Иляна Шишкова.

Откриха източник на радиация във варненски блок. Лъчението е от уред, който бил съхраняван в гаража на сградата. Има ли опасност за хората обаче?

Съдът в Асеновград остави в ареста Петър НизамовПерата. Той беше задържан при един от протестите в града, след като нападна телевизионен оператор. Перата е обвинен в хулиганство и причиняване на лека телесна повреда. Заседанието започна със скандал, след като близки на Низамов се опитаха да изгонят журналистите.

Всяка година до 90 милиона лева са неизплатените заплати на работещите у нас. Управляващи, работодатели и работници пък за пореден път не се разбараха за увеличение на минималното възнагражданение. С какви мотиви излязоха страните и възможно ли е това да се случи в Съединените щати, ще разберем от репортерите ни в София и Чикаго – Илияна Шишкова и Елена Хотинова.

Европейският парламент призова Комисията, преговорите за членство на Турция в Европейския съюз да бъдат замразени, ако Анкара промени конституцията си след референдума за въвеждане на президентска република, който се проведе в страната през април.

В разгара на лятото и отпускарския сезон все повече хора прекарват ваканциите си на далечни дестинации, което налага разбира се летене със самолет. Макар бързи и удобни, услугите на авиокомпаниите често се избягват. Причинатастрахът от летене. Преодолима ли е аерофобията и какво съветват експетитет у нас и в Америкаще разберем от репортажите на колегите Цветин Филипов и Павел Хаджиев. За фобията от летене на хората отвъд Океана след малко, но първо към репортажа на Цветин Филипов, който обяснява колко страшни са самолетните височини за българите и как те се справят с проблема.

И още новини от България и света във видеото.

 

Вижте също

Oмбудсманът Мая Манолова предлага бартер: Оставката й срещу бързо приемане на законопроекта за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова е готова да подаде оставка, ако законопроекта ѝ за личната помощ бъде …