понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 7 юли
irena7

Новините на Би Ай Ти на 7 юли

Лекарите от цялата страна излизат на протест срещу агресията и насилието. Причината е побоят над д-р Албена Гагова от „Шейново“, която беше ударена в главата от баща на новородено, който поискал от нея плацентата на бебето след ражднето.

Вследствие на ударите Гигова получи мозъчно сътресениe и счупване на кости на носа. От Българския лекарски съюз съобщиха, че протестът днес ще бъде символичен. До момента пет столични болници са потвърдили, че ще се включат.

Тази сутрин първи протест проведоха лекарите от Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.

От днес влиза в сила забраната на движение на камиони над 12 тона по магистралите. Тя ще важи за летните месеци в петък, събота и неделя в часовете с най-интензивен трафик.

Изтребителите за армията трябва да бъдат нови. Това заяви премиерът Бойко Борисов на публична дискусия за Българското председателство, която се провежда във Военния клуб в столицата. Проектът за покупка на нови бойни самолети предизвика скандал, а президентът беше обвинен, че е упражнил натиск при избора на шведската компания, която трябва да достави летателните машини. По думите на премиера последната дума имат експертите.

Вижте тези и други акценти от новините до този момент за деня:

Вижте също

cacaaaaaaaaaa

„Суджук гейт“ – ял ли е Борисов рекетьорски суджук. И още – Сотир Цацаров за обвинението по аферата КТБ

На пресконференция пред медиите главният прокурор Сотир Цацаров разкри подробностите от разследването, вследствие на което …