петък , 23 март 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 30 юни – късна емисия с Ирена Казакова

Новините на Би Ай Ти на 30 юни – късна емисия с Ирена Казакова

Задържаните за побоя в Асеновград остават в ареста. Над 100 души протестират мирно тази вечер в града. По време на шествието хората скандираха „Българи юнаци“.

Междувременно районният съд в града остави за постоянно в ареста деветимата задържани за нападението пред спешното отделение в града. До тук се стигна след конфликт между българи и роми, при който пострадаха и деца от местния клуб по гребане. Според съда има достатъчно доказателства, че те са участвали в сбиването и на язовир „40-те извора“, и пред болницата, и има опасност да се укрият. Полицията издирва още две лица, участвали в нападението.

Днес пуснаха движението в тунел „Ечемишка“ и в двете посоки. Срокът беше спазен и трафикът в активния летен сезон в участъка ще бъде облекчен. Останалите ремонти по АМ „Хемус“ обаче продължават. Къде е възможно да има задръствания показва репортажът на Константин Динчев.

За пореден път майки на деца с увреждания протестираха пред парламента. Още от миналата година те настояват за реформа в начина, по който се отпускат средствата за децата с проблеми над 18 години. Родителите искат помощта на държавата да се изчислява според личните потребности на всеки нуждаещ се, да се създаде регистър и да се отпуска личен асистент за всяко едно дете с увреждания. Днес майките бяха допуснати в Народното събрание на дискусията за за проблемите на хората с увреждания. На нея депутати оповестиха, че голяма част от инвалидните пенсии са фалшиви. Вижте подробности.

Задържаха мъж, ограбвал ученици в столично училище в квартал „Дружба“. В процеса на разследване се установява, че престъпленията са извършени от 20-годишния Георги Спасов. Репортерът ни Светослав Пенчев работи по случая.

44 градуса ще достигнат температурите у нас утре. Обявен е червен код за опасно горещо време. В 17 области на страната живакът ще прескочи критичната граница.

Вижте тези новини от страната, както и акцентите от света в пълната емисия новини:

Вижте също

Нова снежна буря в САЩ – американските власти с извънредни мерки заради ниските температури

Смразяващ вятър и снежна покривка по Източното крайбрежие на Съединените щати. Снежната буря отмени хиляди …