петък , 22 юни 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 29 юни – късна емисия с Ирена Казакова

Новините на Би Ай Ти на 29 юни – късна емисия с Ирена Казакова

Напрежението в Асеновград ескалира преди минути. Протестиращите поеха на шествие към сградата на Общината, след което тръгнаха да щурмуват ромската махала в града. Тълпата се разбяга в различни посоки. Хората опитаха да пробият кордона от полицаи и жандармеристи. До момента двама души са задържани. Първоначално множеството беше спряно, но протестиращите се оказаха повече от полицаите. Очаква се да бъдат спрени от друг кордон, който е на 2 километра от ромския квартал на Асеновград.

Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК, докато текат проверките за изразходване на средства. В изявление до медиите той публикува мотивите си, след като в последните дни бе уволнен от министър Лиляна Павлова, а ден по-късно върнат от премиера Бойко Борисов. Какви са причините за напускането на Боршош обобщава репортерът ни Илияна Шишкова.

21-годишният Тодор Николов от Несебър, който нападна незряща група туристи в центъра на Стария град, беше освободен днес от ареста, тъй като се оказа сериозно болен. Неговият адвокат Веселина Василева поиска от съда да бъде назначена комплексна съдебно-медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса възможно ли е Тодор да бъде лекуван в ареста. Защитата представи и медицинска експертиза, според която младият мъж страда от няколко заболявания. Той е лекуван в софийска болница и е изписан ден преди инцидента.

В съвместните проверки на полицията и данъчните по морето от това лято се включват и митничари. Това стана ясно от брифинг на създадения през миналата година координационен център, чиято цел е да осигури спокойствието на туристите, както и борбата с контрабандата и сивия сектор.

И това лято ще продължат съвместните проверки на полицията и данъчните на скъпите коли и яхти в курорта. Ще бъдат командировани и допълнително десет служители на пътна полиция с техника и тестове за наркотици и алкохол.

В следващите четири години приоритет на правителството ще бъде изграждането на нови 75 километра от автомагистрала „Хемус“. Това заяви във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той съобщи още, че през летните месеци – юли и август – ще се ограничи движението на тирове по магистралите.

Увеличение на заплатите в МВР може да има едва след Нова година. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на брифинг непосредствено след срещата му със представителите на полицейските синдикати. Какво още си казаха двете страни – в репортажа на Светослав Пенчев.

Продължаваме с новите ограничения за хора от шест, предимно мюсюлмански страни, да влизат на територията на САЩ. Визи ще получават само тези с доказани близки връзки в Америка. На живо от Чикаго Ралица Василева следи темата.

Вижте тези и другите водещи новини до момента в късната ни емисия:

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …