понеделник , 23 юли 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 28 юли – късна емисия

Новините на Би Ай Ти на 28 юли – късна емисия

И втората задържана българка в Турция бе освободена от ареста. Срещу нея обаче има повдигнати обвинения за пропаганда към терористична организация, съобщи посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

Мира Абдулселямоглу, която е от турски произход, остава с мярка подписка и ще трябва два пъти седмично да се явява в полицията. Тя няма право да напуска Турция. Делото срещу нея ще се гледа по бърза процедура. Турският Закон за борба с тероризма предвижда наказание „лишаване от свобода” от една до пет години.

Другата задържана българка – майката й Веселина, бе освободена още в петък сутринта и може веднага да се завърне в България, но най-вероятно до насрочване на делото на дъщеря й, ще остане при близки в Турция.

Депутатите излязоха в лятна ваканция. Какви обвинения си размениха управляващи и опозиция в последния работен ден и каква оценка дават партиите за свършеното от тях – разказва Симона Костадинова.

Тежък инцидент в центъра на Барселона. Най-малко 54 души пострадаха след като влак катастрофира на гара в испанския град.

Ден, след като американския Сенат прие нови санкции срещу Русия, отговорът от Москва не закъсня. Русия обяви контрасанкции срещу САЩ щати в отговор на американските мерки. Какви са санкциите на Москва обяснява Ралица Василева.

В Америка нарастват случаите на кражби на лични данни от мобилни телефони. Хакерите се опитват да се доберат до пароли и номера на сметки и кредитни карти.

Вижте подробности по всички новини от късната емисия на Би Ай Ти:

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …