четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 27 юли – По-строги наказания за шофиране в аварийната лента

Новините на Би Ай Ти на 27 юли – По-строги наказания за шофиране в аварийната лента

Полицията все още издирва убиеца на пловдивския бизнесмен Данаил Божилов. Той беше застрелян, докато разхожда кучето си в парк ЛаУта вчера сутринта.

По-строги наказания за шофиране в аварийната лента прие транспортната комисия в Народното събрание.

Продължава временната организация на движението във връзка с демонтажа на пешеходен мост над автомагистрала „Тракия“ в района на Ихтиман.

Дъжд и гръмотевици се очакват днес е страната. В някои райони валежите ще са значителни и придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Оранжев код за значителни валежи е обявен в 8 области. В 7 други кодът за валежи е жълт.

В Германия – тежки наводнения. Проливните дъждове не спират вече няколко дни. Канцлерът Ангела Меркел мобилизира армията, която да помогне на жителите в най-пострадалите райони.

Израел премахна бариерите и железния мост на Храмовия хълм в Йерусалим. Така страната изпълни исканията на протестиращите мюсюлмани. А Хиляди палестинци излязоха по улиците, за да празнуват. Дни наред те се молеха извън храма в знак на протест. Напрежението в Йерусалим се покачи заради засилените мерки за сигурност на свещеното място както за юдеи, така и за мюсюлмани.

И още новини от България и света, вижте във видеото.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …