неделя , 22 юли 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 22 юни с Ирена Казакова

Новините на Би Ай Ти на 22 юни с Ирена Казакова

Евелин Банев – Брендо беше осъден окончателно на десет години и половина затвор от Апелативния съд в Букурещ. Присъдата е за трафик на 51 т кокаин. Не е ясно дали някога Брендо ще влезе в затвора, за да излежи присъдата си. От година той се издирва от Интерпол с червена бюлетна по искане на румънските власти. Докато се водеше дело срещу него в България той беше освободен срещу подписка, без право да напуска страната. Българските власти обаче изгубиха следите му.

Специализираната прокуратура e повдигнала обвинения на петима участници в организирана престъпна група, която е азпространявала фалшиви евро банкноти и наркотици. Групата е арестувана във вторник. Според разследващите тя е действала от осем месеца.

Апелативният наказателен съд гледа на втора инстанция делото по мерките за неотклонение на задържаните митничари от граничен пункт „Кулата“.

Министър-председателят Бойко Борисов е на двудневно работно посещение в Брюксел и Берлин.

Днес, той ще участва в редовното заседание на Европейския съвет. Основните теми, които ще се обсъждат са „Сигурност и отбрана“, „Работни места, растеж и конкурентоспособност”, както и „Миграция”. Европейският съвет ще проведе и заседание посветено на излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Джихадистите от „Ислямска държава“ взривиха известната джамия „Ан Нури“ в иракския град Мосул. Ислямистката групировка хвърли вината върху коалиционните сили.

В САЩ и Европа се борят с капризите на времето. Докато Западна и Централна Европа са в плен на горещините, в източната част на Щатите посрещнаха първата тропическа буря за сезона.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …