понеделник , 21 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 2 август – централна емисия
novini

Новините на Би Ай Ти на 2 август – централна емисия

Минстерството на образованието и науката се отказа от идеята учебната година да започва от 1 септември. Така ваканциите за учениците няма да бъдат променяни. Просветното министерство предлага и 4-годишните деца задължително да ходят на забавачка.

Репортерът ни Марио Спасов – с повече информация по темата.

Държавата отпуска 63 милиона лева на БДЖ. Повечето от парите отиват за погасяване на дългове, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Така дружеството ще може да си стъпи на краката.

Код жълто за опасна жега e обявен в 18 области на страната. От Националния институт по метеорология и хидрология предупредиха, че днес и утре температурите ще варират между 35 и 37 градуса. Код жълто е сигнална лампа за хората с високо кръвно и сърдечно-съдови заболявания.

Кристофър Рей е новият директор на Федералното бюро за разследване. Сенатът одобри номинацията му с 92 гласа срещу 5.

Слоганът на българското европредседателство е „Съединението прави силата“, съобщи министър Лиляна Павлова. По думите й фразата отговаря на ситуацията, в която се намира днес Обединена Европа. Заедно с девиза, Павлова показа й приетото от Министерски съвет лого на европредседателството, което включва шевица, кирилица и българският трикольор.

Вижте подробности по тези и други новини от България и света:

Вижте също

ico

И спортният свят скърби за жертвите в Барселона. Стоичков отправи специално послание към жителите на града

Целият спортен свят изказа съпричастност към трагедията в Барселона. Най-напред каталунският футболен клуб изрази дълбоката …