вторник , 17 юли 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 2 август – централна емисия

Новините на Би Ай Ти на 2 август – централна емисия

Минстерството на образованието и науката се отказа от идеята учебната година да започва от 1 септември. Така ваканциите за учениците няма да бъдат променяни. Просветното министерство предлага и 4-годишните деца задължително да ходят на забавачка.

Репортерът ни Марио Спасов – с повече информация по темата.

Държавата отпуска 63 милиона лева на БДЖ. Повечето от парите отиват за погасяване на дългове, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Така дружеството ще може да си стъпи на краката.

Код жълто за опасна жега e обявен в 18 области на страната. От Националния институт по метеорология и хидрология предупредиха, че днес и утре температурите ще варират между 35 и 37 градуса. Код жълто е сигнална лампа за хората с високо кръвно и сърдечно-съдови заболявания.

Кристофър Рей е новият директор на Федералното бюро за разследване. Сенатът одобри номинацията му с 92 гласа срещу 5.

Слоганът на българското европредседателство е „Съединението прави силата“, съобщи министър Лиляна Павлова. По думите й фразата отговаря на ситуацията, в която се намира днес Обединена Европа. Заедно с девиза, Павлова показа й приетото от Министерски съвет лого на европредседателството, което включва шевица, кирилица и българският трикольор.

Вижте подробности по тези и други новини от България и света:

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …