неделя , 22 юли 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 16 юни с Ирена Казакова

Новините на Би Ай Ти на 16 юни с Ирена Казакова

Премиерът Бойко Борисов провежда работна среща за намаляване на административната тежест за фирмите и облекчаване на режимите за работа с гражданите. В разговорите участват министри, представители на местната власт, държавните институции и браншови организации.

Специализираният наказателен съд решава дали да остави за постоянно в ареста осем от арестуваните митничари от граничен пункт „Кулата“. 23-ма бяха задържаните за участие в корупционни схеми.

Хирурзи от „Пирогов” спасиха дете на една годинка и девет месеца, което е било с рядка малформация на шията. От лечебното заведение съобщиха, че подобна патология се среща при около 10% от децата у нас. До дни момченцето ще бъде изписано от „Пирогов”, за да продължи да се възстановява в домашни условия.

Финансовите министри от Еврогрупата постигнаха споразумение за гръцкия дълг на срещата в Люксембург. Ще бъде отпуснат още един спасителен транш за Атина.

Ана Бърнабич получи днес мандат за формиране на новото сръбско правителство. Тя ще бъде първата жена министър-председател в историята на Сърбия. Бърнабич е и хомосексуална – нещо, което не крие от началото на политическата си кариера.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще оповести нови мерки за отношенията на страната с Куба. Очаква се да върне в сила ограниченията в сферата на туризма и търговията с Куба, които администрацията на Барак Обама беше премахнала.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  Намирам че правите ВоистинеСмислени Новини, БиАй/г-це Казакова ! Браво !
  …и понеже днес започва Серия концерти чрез Славчо (в зала Армеец) – ето ви Задача ! , и то Точно ЗА вашата Експертиза :
  – Би следвало да видим/чуем И Филхармонията… Формацията… Веско… Богдана… Ицко… Александрина… 100те гайди… Бистришки баби… Бански старчета… Флотския …
  ….а защо-не И нещо виа скайп/вибер на Голям екран в Реално време В синхрон с на сцената ?!
  (Успех в Незабавното Мрежиране !)