неделя , 25 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 16 юни с Ирена Казакова
irena new

Новините на Би Ай Ти на 16 юни с Ирена Казакова

Премиерът Бойко Борисов провежда работна среща за намаляване на административната тежест за фирмите и облекчаване на режимите за работа с гражданите. В разговорите участват министри, представители на местната власт, държавните институции и браншови организации.

Специализираният наказателен съд решава дали да остави за постоянно в ареста осем от арестуваните митничари от граничен пункт „Кулата“. 23-ма бяха задържаните за участие в корупционни схеми.

Хирурзи от „Пирогов” спасиха дете на една годинка и девет месеца, което е било с рядка малформация на шията. От лечебното заведение съобщиха, че подобна патология се среща при около 10% от децата у нас. До дни момченцето ще бъде изписано от „Пирогов”, за да продължи да се възстановява в домашни условия.

Финансовите министри от Еврогрупата постигнаха споразумение за гръцкия дълг на срещата в Люксембург. Ще бъде отпуснат още един спасителен транш за Атина.

Ана Бърнабич получи днес мандат за формиране на новото сръбско правителство. Тя ще бъде първата жена министър-председател в историята на Сърбия. Бърнабич е и хомосексуална – нещо, което не крие от началото на политическата си кариера.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще оповести нови мерки за отношенията на страната с Куба. Очаква се да върне в сила ограниченията в сферата на туризма и търговията с Куба, които администрацията на Барак Обама беше премахнала.

Вижте също

Mareschki

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки и на …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  Намирам че правите ВоистинеСмислени Новини, БиАй/г-це Казакова ! Браво !
  …и понеже днес започва Серия концерти чрез Славчо (в зала Армеец) – ето ви Задача ! , и то Точно ЗА вашата Експертиза :
  – Би следвало да видим/чуем И Филхармонията… Формацията… Веско… Богдана… Ицко… Александрина… 100те гайди… Бистришки баби… Бански старчета… Флотския …
  ….а защо-не И нещо виа скайп/вибер на Голям екран в Реално време В синхрон с на сцената ?!
  (Успех в Незабавното Мрежиране !)