понеделник , 18 юни 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 14 март – обедна емисия

Новините на Би Ай Ти на 14 март – обедна емисия

Водещите новини в обедната емисия на Би Ай Ти: Турция забрани на холандския посланик да се връща в Анкара и наложи санкции. Великобритания ще задейства процедурата за излизане от Европейския съюз до края на март. Всеки трети българин пуши. Какви са здравните последици от вредния навик?

Турция прекратява политическите обсъждания на високо ниво с Холандия и затваря въздушното си пространство за холандски дипломати. Напрежението между двете държави продължава да се покачва заради референдума за президентските правомощия в Турция.

Великобритания ще задейства процедурата за излизане от Европейския съюз до края на март. Снощи парламентът упълномощи премиера Тереза Мей да активира член 50 от Лисабонския договор.

„Как да ни вземат на стаж в европейска институция“ – под това мото в „Дома на Европа“ в София се проведе събитие в помощ на бъдещите кандидати. Там bе и Петя Кертикова.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемането на имунитета на кандидат за народен представител заради причиняване на смърт по немарливост. Става дума за водача на листата на коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ за Перник доктор Валентин Павлов.

Жестоко убийство на таксиметров шофьор в русенско село. Престъплението е станало тази нощ, а убиецът е избягал и се издирва от полицията. Основната версия, по която се работи, е грабеж. От Николово разказва кореспондентът ни Емил Димитров.

Всеки трети българин пуши ежедневно, сочи проучване на Националния център по обществено здраве и анализи. Това води до тежки здравни и икономически последици.

Над 1200 жалби са подадени в комисята за защита от конкуренция през 2016 г. Близо 30 от тях са по религиозен признак, а броят им прогресивно расте.

Над 3300 неграмотни възрасти започнаха обучение по програмата „Нов шанс за успех“. В рамките на няколко седмици учениците, разпределени в 123 училища в страната, ще преминат съкратен курс за ограмотяване, изготвен на базата на учебната програма от първи до четвърти клас.

В бургаското училище „Христо Ботев“ в ромския квартал „Победа“ да четат и пишат се учат 55 неграмотни жени и мъже. За учебния процес разказва кореспондентът ни Стиляна Георгиева.

Цигулка „Страдивариус“ се завръна на сцената след кражба и 35 години в неизвестност. Инструментът прозвуча на концерт в Ню Йорк.

Вижте също

Задържаха пияния шофьор, който причини верижна катастрофа в столицата

Задържан е един от шофьорите, които участваха снощи във верижната катастрофа на булевард „Академик Иван …