вторник , 19 юни 2018
Начало / Новини / Новините на Би Ай Ти на 12 май – обедна емисия

Новините на Би Ай Ти на 12 май – обедна емисия

Взрив избухна пред пощенски офис в италианската столица Рим. Местната полиция съобщава, че експлозията се е случила на паркинг, а бомбата била между два автомобила. Ранени няма, материални щети са нанесени само на една кола. Подобни експлозии в Италия обикновено се приписват на анархистки групи, опериращи в страната. За момента никой не е поел отговорност за поставеното взривно устройство.

Първи парламентарен контрол за министрите от кабинета Борисов 3. В него участва само вътрешният министър Валентин Радев.

Доктор Мирослав Ненков е новият заместник-здравен министър. Той беше начело на министерството в служебния кабинет на Георги Близнашки. Ненков заема поста от Стоил Апостолов, който само след един ден работа беше уволнен вчера заради нередности в болницата, която е оглавявал.

Миньорите в мина Бобов дол отново не получават заплати и ваучери за храна. Тази нощ те не са слезли под земята в знак на протест.

Няколко протестиращи положиха венец от гнили ябълки пред Министерството на правосъдието. Организаторът на протеста Любомир Данков заяви, че Семейният кодекс трябва да се промени.

Четвъртокласниците в цялата страна днес се явяват на външно оценяване по математика. Това е вторият изпит за тях тази седмица и обхваща 1870 училища.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че взел решението да уволни директора на ФБР Джеймс Коми преди да получи препоръка за това от министъра на правосъдието Джеф Сешънс и неговия заместник Род Розенстайн. В интервю за Ен Би Си Тръмп каза, че Коми е фукльо и самохвалко. Междувременно стана ясно, че президентът не е добре дошъл на планираното посещение във ФБР.

В Италия се провежда среща на министрите на финансите от страните в Г-7. Много от участниците ще следят внимателно американския министър на финансите Стивън Мънчин, за да разберат намеренията на Вашингтон по въпросите на протекционизма и климатичните промени.

Движение „Напред!“ на избрания за президент на Франция Еманюел Макрон ще получи най-голям дял от гласовете на предстоящите парламентарни избори през юни,показва анкета на Харис Интерактив. Междувременно от движението обявиха имената на кандидат-депутатите си.

Кристиан Костов се справи блестящо на втория полуфинал в Киев и класира България на финала в събота. Той излезе да пее на сцената под номер 15 и обра овациите на публиката с изключително изпълнение и ефектно светлинно шоу.

Вижте също

Парламентът в Скопие обсъжда „Северна Македония“

Днес договорът за промяната на името на Македония влиза за обсъждане в парламента в Скопие. …