петък , 23 март 2018
Начало / Новини / Новините на 3 юли с Петя Кертикова – Късна емисия

Новините на 3 юли с Петя Кертикова – Късна емисия

В няколко района е обявено бедствено положение заради проливните дъждове. За утре в 12-ет области е обявен оранжев код за опасно време. Там се очакват силни гръмотевични бури и градушкиСлед днешните дъждове има преливащи реки и язовири, както и затворени пътища. От началото на деня са подадени над 437 сигнала в “Пожарна безопасност и защита на населението”, от които повечето за спасителни дейности. Пътят ПлевенЛовеч беше затворен. Частично бедствено положение е обявено в Плевенско. Градушка удари няколко населени места през изминалото денонощие. отново в сила е оранжев код за гръмотевични бури и градушки. В Самоков пък беше обявено бедствено положение, след като река Боклуджа преля, наводнени са много домове, детски градини и обществени сгради. Няма пострадали хора, само нанесени материални щети.

След бурите и градушките наш екип потърси специалистите от Пожарна безопасност и защита на населението, за да дадат съвети как трябва да действаме при наводнения.

Фалшив сигнал за бомба опразни летище София и блокира за малко повече от час аерогарата порано тази вечер. Хората бяха евакуирани, а достъпът на автомобили и автобуси беше спрян.

Трима души са задържани снощи след найголемия протест в Асеновград от началото на недоволството в града. За шести пореден ден хиляди изпълниха улиците, за да изразят гнева си след сбиване между жители на ромската махала и гребци и техните треньори.

Нов случай на пребит лекар. Този път мъж посегна на акушергинеколог от столичната болницаШейново„. Иницидентът се разиграл в събота по обед. Заради случлиото се лекари от болницата ще излязат на протест утре. Репортаж на Иляна Шишкова и оператора Васил Миланов.

Тежък инцидент на ЖП прелез в близост до град Борово, Русенско. Тежкотоварен камион се е сблъскал с машина за ремонт на Националната компания Железопътна инфраструктура. Пострадали са трима служители на жепе компанията, които са настанени в болница.

Започват ремонти по ключови пътни артерии в столицата, които ще продължат до есента. Затварят участъци от булевардите Княз Александър Дондуков, Прага и Шипченски проход. Общата стойност ще е около 11-сет милиона и двеста хиляди лева. Ремонтните дейности ще наложат промени в маршрутите на някои линии от градския транспорт.

Днес започна демонтажа на паметника „1300 години България“. Лошото време забави началото на дейностите с няколко часа. Преди няколко седмици кметът на СофияЙорданка Фъндъкова заяви, че споровете околоКрилатия паметникса решени в съда и той ще бъде демонтиран.

Скандал за минералната вода на село Варвара край Пловдив. В опит да пусне водата от минералните бани до град Септември, кметът Марин Рачев многократно нарушава закона.

18-сет души загинаха, а 30-сет бяха ранени след катастрофа в южна Германия. Няма данни за пострадали българи. Автобусът се е движил в задръстване на магистрала в Бавария, когато блъска камион и се запалва.

Саудитска Арабия и нейните съюзници дадоха още 48 часа на Катар да изпълни техния списък с 13-ет изисквания и така да прекрати бойкота. Има ли изход от ситуацията разказва Ралица Василева.

В началото на отпускарския сезон курсът на долара продължава да пада. Дали сега е моментът да сменяме долари за левовенещо, което ще направят мнозина от българите, които се прибират в родината, за да изкрарат летния отпуск тук? Важната информация в репортажа на Павел Хаджиев сега.

Увеличение на данъците в Илинойсщата с наймного българи в Америка. За планираното от местните власти увеличение на налога върху доходите.

 

 

 

 

 

 

Вижте също

Нова снежна буря в САЩ – американските власти с извънредни мерки заради ниските температури

Смразяващ вятър и снежна покривка по Източното крайбрежие на Съединените щати. Снежната буря отмени хиляди …