сряда , 21 март 2018
Начало / Новини / Новините на 20 юли с Петя Кертикова – Късна емисия

Новините на 20 юли с Петя Кертикова – Късна емисия

Пореден тежък инцидент след агресия на пътя само часове след като шест български града излязоха на протест срещу убийствата на пътя. Бивш военен от несебърското село Оризаре е прострелял с пистолет в крака 55- годишния англичанин Браян Мортимър, след спречкване край морето. Репортаж на кореспондента ни в Бургас Стиляна Георгиева.

Разследващите в Пловдив издирват очевидци на инцидента, при който бяха нападнати мъж и бременна жена на магистралата край града. Това стана ясно от извънреден брифинг на Районната прокуратура. Бременната твърди, че е ударена в корема, но няма преки свидетели на случилото се.

Протест на служителите на МВР във Варна тази вечер. Той бе насрочен именно днес, когато е професионалния празник на пожарникарите.

Аферата „КТБ“ най-после влиза за разглеждане в съда. Днес бе внесен обвинителният акт от специализиранта прокуратура. С всичките си копия той надхвърля внушителните двеста и десет хиляди страници.

Президентът Румен Радев даде добра оценка на приоритетите , които България си е поставила за предстоящото европредседателство идната година. На ежегодната годишна среща на посланиците на България, държавният глава обърна внимание и на други ключови теми. Репортерът ни Цветин Филипов обобщава.

Клас „прослужено време“ остава. За това се договориха премиерът Бойко Борисов и синдикатите след спешна среща тази сутрин. Вицепремиерът Валери Симеонов се извини за думите си, които били казани в лично качество, а не като позиция на кабинета.

Продължаваме с екстремното време. Дни наред огромните горски пожари в Черна гора не стихват. Стотици бяха евакуирани. Подгорица поиска и международна помощ, за да овладее ситуацията. А България е една от първите страни, които изпрати хеликоптер за борба с огъня.

Повече от седмица Черна гора гори. Най-засегнати са крайбрежните райони. Причината – високите температури и силния северен вятър. Около 100 туристи бяха евакуирани от курортните градчета Тиват и КОтор.
Подгорица поиска международна помощ. Страната се обърна към Европейския съюз с искане да се активира Европейския механизъм за гражданска защита.
България изпрати хеликоптер Ми-17 и 11 военни, които да се включат в борбата с огъня.

И още новини от България и света в следващото видео.

Вижте също

„Пирогов“ с оздравителен план от април – ще се съкращават дублиращи клиники, но не и персонал

Министерството на здравеопазването представи на ръководството на „Пирогов” плана за финансово оздравяване на лечебното заведение. …