петък , 18 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / АМЕРИКА / Нови скандали в църквата „Св. Иван Рилски“ в Чикаго – обидни думи по време на литургия
NEWS_CURKVA

Нови скандали в църквата „Св. Иван Рилски“ в Чикаго – обидни думи по време на литургия

Нова серия скандали в православната църква „Свети Иван Рилски“ в Чикаго. Свещеникът на храма отец Димитър е бил наричан с обидни думи по време на литургия, а един от представителите на новото ръководство е сигнализирал до владиката Александър, че в църквата отново се извършват злоупотреби.

След избора на ново ръководство през ноември изглеждаше, че нещата в храма са се стабилизирали и църквата най-после се е съвзела след дългите години на съдебни спорове и скандали.

Сега обаче, напрежението се завръща. По време на Великденските литургии певецът Валентин Ноцков спира църковния хор от служба. Държанието му се повтаря и през изминалата неделя, но този път се стига и до обиди.

Грозните сцени се разиграват по време на коленопреклонните молитви на Петдесетница. Ноцков си тръгва, след като е наругал свещеника Димитър – нещо, което отецът каза, че не се случва за първи път.

Отец Димитър казва, че в момента владиката е този, който трябва да реши какви мерки да бъдат взети срещу Ноцков, след като бъде запознат с поведението му.

Вижте също

triple

Как живеят пенсионерите в домовете за възрастни хора в България и САЩ

Все повече пенсионери у нас живеят в домове за стари хора. Какви са условията в …