събота , 24 март 2018
Начало / Жива връзка / Нови разкрития за отношенията на Тръмп с руския бизнес

Нови разкрития за отношенията на Тръмп с руския бизнес

Нови разкрития за отношенията на американския президент Доналд Тръмп с руския бизнес. Разледване на „USA Today“ показва връзки с руски олигарси.

„За да развива бизнеса си с недвижими имоти през годините, Доналд Тръмп и притежаваните от него фирми многократно са се обръщали към богати бизнесмени и олигарси от Русия и бившите съветски републики, се казва в разлeсдване на „USA Today“. Поне 10 души, с които са били свързани фирмите на Тръмп, са обвинени в пране на пари и връзки с подземния свят. Член на фирмата, участвала в развитието на хотел СоХо в Ню Йорк, който е притежание на фирмите на Тръмп, е осъждан два пъти: за наръгване с нож и за пране на пари. Един от инвестиротите във въпросния хотел е обвинен от белгийските власти през 2011 г. за схема за пране на 55 млн. долара“, разказа кореспондентът на Би Ай Ти в Аризона Ивайло Везенков.

„Основното притеснение на правораздаването е именно фактът, че много от тези заможни бизнесмени са свързани с организираната престъпност, а от друга страна, и с представители на руските власти. „Всички фигури от сферата на организираната престъпност в Русия имат връзки с хора от правителството“, казва един от бившите директори на ЦРУ Стивън Хол. Тръмп не е обвинен в неправомерни действия.  Тръмп е първият президент от 40 години насам, отказал да покаже публично дабъчната си декларация. Той обаче не е и задължен“, допълни Везенков.

„Връзките на Тръмп с Русия привлякоха интереса заради разследването на ФБР за руска намеса в президентските избори в Америка. И тъй като бизнес отношенията на американския президент с Русия започват преди няколко десетилетия, основното притеснение е дали това няма да повлияе във вътрешната политика. Отговорът на Тръмп е, че няма отношения с Русия, което обаче противоречи на друго негово изказване от 2013 г. пред Estate Weekly, където се хвали за връзките си с руския бизнес“, подчерта кореспонденът ни.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …