неделя , 16 декември 2018
Начало / Новини / Нови мерки срещу войната по пътищата

Нови мерки срещу войната по пътищата

Нови мерки срещу войната по пътищата. Вече ще се махат номерата на автомобилите, които не издържат годишния технически преглед. Това решиха окончателно депутатите. Изменения се подготвят и от транспортното министерство, които планират да увеличат часовете за обучение на кандидат-шофьорите.Повече сега ще разберем от нашия репортер Сергей Тодоров.

С промените се затяга контрола при техническите прегледи – В случаите, когато се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителната агенция по автомобилна администрация ще уведомява МВР за временно отнемане на регистрацията на неизправното превозно средство. Но това са само само част от поредицата промени, които предстоят. От транспортното министерство планират увеличаване на часовете за кормуване от 31 на 45, както и он-лайн следене дали наистина часовете за кормуване се спазват.
По-голям проблем обаче се оказват фирмите, които обучават шофьорите на ръба на сивата икономика. Намерението на транспортното министерство е да следи виртуално дали има часове по шофиране. Според бранша тази мярка е добра, макар че е закъсняла.

Повече от новините на БиАйТи – ТУК

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …