понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Новата нормалност – анормалността
Абделхамид Абаауд - човекът, за когото се смята, че стой зад нападенията в Париж на 13 ноември. Снимка: ЕРА

Новата нормалност – анормалността

В момента съществува нова среда без възможност за контрол. Тя крие разнородни и неясни заплахи, а старите инструменти за противодействие вече не са адекватни, коментира в еМисия България Боян Хаджиев, преподавател по „Международни отношения“ в УНСС.

Сред причините са интернет и създаденото пространството. Във виртуалното пространство всеки може сам да избира ценностната си система, ако не се чувства добре в средата си. Така се стига до радикализма. От това се възползва и „Ислямска държава“, за да предизвика целта си – страх и контраатака, обясни още преподавателят.

Според него връзката между бежанците и терористичните актове се подразбира, тъй като бежанската криза е актуална тема през последните седмици. Атентатите изискват своевременно действие и държавите, които е трябвало да реагират, са го сторили. Основните засегнати страни като Турция, САЩ, Израел и Русия имат „свой дневен ред“, а ситуацията изисква комплексен подход. Защото „едностранното действие не дава резултати“, каза още Боян Хаджиев.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …