петък , 25 май 2018
Начало / Новини / Нова опасна мания в социалните мрежи – тийнейджъри се снимат, отхапвайки от капсули прах за пране

Нова опасна мания в социалните мрежи – тийнейджъри се снимат, отхапвайки от капсули прах за пране

Нова мания в социалните мрежи доведе до сериозни опасения в Съединените щати. В десетки видеоклипове тийнейджъри се снимат, отхапватйки от капсули прах за пране и предизвикват други да направят същото. Колко сериозна е опасността от натравяне, ще ни каже Елена Хотинова.

Това изглежда е най-голямата интернет тенденция от началото на 2018-та. Всичко започва на шега – ярко оцветените перилни препарати приличат на вкусни плодови бонбони, затова защо младежите да не похапнат от тях. Здравните власти обаче предупредиха, че т.нар. „предизвикателство“ с капсулите за пране крие сериозен риск за здравето и дори може да се окаже смъртоносно.
В десетки видеоклипове, публикувани в youtube и социалните мрежи, тийнейджърите започват да се давят, кашлят или в устата им се образува пяна след като сдъвчат капсула за пране.

Само през първите две седмици на новата година центровете за контрол на отровите са получили 39 обаждания след умишлено натравяне. „Предизвикателството с перилни препарати“ не е нито забавно, нито минава без сериозни здравословни усложнения. Умишленото неправомерно използване на тези продукти крие истинска заплаха за здравето на хората. След публикуването на тези видео клипове виждаме огромен ръст в употребата на капсули прах за пране сред тинейджърите.

Повече от новините на БиАйти- ТУК

Вижте също

„Газпром“ няма да иска обезщетение от България за „Южен поток“. ЕК задължи руската компания да продава синьото гориво на конкурентни цени в страните от Централна и Източна Европа

Европейската комисия задължи „Газпром“ да продава синьо гориво на конкурентни цени в страните от Централна …