четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Нова лига със стар футбол – анализира Костадин Ангелов

Нова лига със стар футбол – анализира Костадин Ангелов

Конкуренцията стана малко по-сериозна, а форматът е добър и регламентът би ограничил значително съмнителните мачове. Лично аз обаче не съм съгласен с махането на правилото „млад играч“ от състава.

Така отговори старши треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов на въпроса повиши ли се нивото на футбола в България с новата Първа лига в интервю за „Спорно за спорта“.

Той коментира и класирането към момента – „Лудогорец“ (Разград) първи с актив от четири точки пред „Левски“, следван от ЦСКА.

Това, което е направено в Разград като организация и база, няма скоро да бъде достигнато в България, поне не и в близките 4-5 години, то става привлекателно място и доста от младите таланти ще бъдат насочвани там, смята Ангелов.

Според него на Гриша Ганчев, който има подобни амбиции, ще му е нужно доста време да организира целия процес.

Що се отнася до „Левски“, Ангелов отбеляза, че нещата там са неясни и несигурни, като постоянно се случва „нещо, което не трябва да се случва“. Той даде пример с битката между директорите, твърденията, че се дължат пари и т.н.

Екипността между хората и разбирателството липсва в повечето клубове у нас – тя е най-важна, но засега не я виждам така, както в „Лудогорец“, отбеляза треньорът, като спомена постоянните разнобои между треньори, директори, лошия контакт между тези, които управляват школата, с тези, които управляват мъжкия отбор.

По думите му споделянето е едно от най-важните неща, ала треньорите у нас в повечето случаи са егоцентрични и не допускат никого до кухнята си.

По отношение на ЦСКА, той се съгласи, че чужденците не се представят на нужното ниво, както и, че има много млади таланти – друг е въпросът какъв шанс им се дава и доколко те могат да се възползват от него.

„Много е рисковано да се пускат трима или четирима млади играчи, тъй като израстването им е малко по-трудно и понякога след силен мач може да имат спад в тяхната форма. Всички говорим за млади играчи, даже почнаха да пускат момчета на 14 години само и само да покажат, че работят с младите, но истината е, че това става постепенно.“

Ангелов цитира и изследване на БФС, според което младите играчи не са готови, а пък в същото време се иска те да се налагат и се обвинява нивото на първенството ни заради това.

Съгласен съм, но и двата вида – чужденци и млади играчи – трябва да са добри, категоричен е той.

Треньорът сподели също, че му правят силно впечатление някои от младите играчи в „Славия“, независимо от мястото, на което се намира отборът, треньори като този на „Верея“, както и потенциала на „Ботев“, ако нямаше тези проблеми.

Какво смята за останалите отбори Костадин Ангелов и дали те могат да окажат влияние и да се намесят в битката за медалите – чуйте целия разговор във видеото:

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …