понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Нова инициатива на Европейския парламент подарява безплатна обиколка на Европа за младежи

Нова инициатива на Европейския парламент подарява безплатна обиколка на Европа за младежи

Групата на ЕНП в Европейския парламент започна кампания за подкрепа на инициативата за безплатен билет InterRail за 18-ия рожден ден на всеки европеец, като целта е да се засили европейската идентичност на младите хора.

Всеки млад европеец може да сподели преживяванията си от пътуването в Европа с хаштага #DiscoverEU и да обяви тази инициатива в своята социална мрежа.

В традиционната ни рубрика “Светът става по-добър, макар и с малки стъпки” колегата ни Златимир Йочев разказа подробности за инициативата.

По думите му, идеята е младите хора да бъдат по-запознати със света. Той каза, че целта на инициативата е младите хора да опознаят Европа и да бъдат по-достойни и пълноценни граждани на континента.

Той каза, че всички, които навършват пълнолетие могат да обиколят Европа с влак. „Инициативата е много грандиозна и все още никой не казва как ще бъде финансирана. Двигателят на идеята е председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер, които е един от младите лидери“, обясни Златимир Йочев. Той посочи, че като студент, Вебер е успял да обиколи 30 държави с влак, изминал е 250 000 километра със скромната сума от 200 евро.

Научете повече за инициативата и чуйте разговора със Златимир Йочев в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …