сряда , 20 юни 2018
Начало / Съветите на Лазар / Нов сезон на откритите тренировки – всяка събота от 9 ч. в Южния парк

Нов сезон на откритите тренировки – всяка събота от 9 ч. в Южния парк

С Лазар Радков днес говорим инициативата „Благотворителност и спорт“ (БИС), която започва преди няколко години във Варна, но напоследък набира все по-голяма популярност.

Тя тръгва от Валентин Димитров, който по това време тренира навън, подготвяйки се за състезание по бодибилдинг, но постепенно започва да привлича около себе си все повече познати и хора, които искат да споделят тренировките му на открито безплатно.

Групата бързо се разраства, като Валентин кани свои приятели треньори, които да му помагат, а през годините броят на спортуващите заедно е достигал до 600 души наведнъж. Постепенно, те започват да го правят и за различни благотворителни каузи, като даряване на кръв, дарителски кампании и т.н.

От една година София също участва в инициативата, като вчера бе открит новия сезон.

Хората ще се събират в 9 ч. всяка събота на фонтана на входа на Южния парк, като се тренира около час и половина, а ентусиастите се разделят на различни групи според натоварването.

Първата им инициатива пък е свързана със събиране на капачки от бутилки, които да връщат за пари, влагани след това в благотворителни каузи, идеите за които са много.

Чуйте подробности:

Вижте също

Съветите на Лазар: Как да спортуват възрастните хора

Трябва ли да спортуват възрастните хора, кога и по какъв начин? Темата коментираме в студиото …