събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Нов сайт обединява науката и вдъхновението

Нов сайт обединява науката и вдъхновението

Място за знание и вдъхновение – така създателите на сайта Chitatel.net, който стартира преди броени дни, описват мисията на своя проект.

В платформата на Анастасия и Росен Теодосиеви вече има почти 1000 материала, резултат от дългогодишната им работа – той – като един от създателите на сп. „Българска наука“, а тя – като журналист, който се занимава с книги и пише за литература.

Chitatel.net е разделен на две големи категории – „Живот“ и „Вдъхновение“, като в първата има най-различни научни подкатегории, а във втората, такива свързани с изкуство, литература, кино, мода, психология, кухня и т.н.

Материалите в богатия архив, който предстои да набъбне неколкократно съвсем скоро, са авторски, като Теодосий и Анастасия засега смятат да останат единствените пишещи в него.

Това решение ни коства много труд, планирали сме много неща занапред, различни състезания, награди (книги) за читателите си, казва Анастасия.

Двамата обясняват, че се чувстват като алтернативна медийна среда, тъй като държат всичко на сайта да е позитивно, забавно и вдъхновяващо. Не са съгласни, че това у нас „не се харчи“, а напротив – смятат, че хората изпитват глад за него. В сайта няма да има актуални новини, като идеята е всичко публикувано да звучи актуално и днес, и след години.

Не искаме задълбочени, а достъпни и красиви материали за наука, обяснява Теодосий, за когото тя също трябва да е вдъхновяваща. Искам да разказвам историите на книгите, които излизат на пазара, а не просто да пиша рецензии, казва и Анастасия.

Чуйте техните разкази:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …