понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Нов филм за Левски разкрива човешките измерения на Апостола

Нов филм за Левски разкрива човешките измерения на Апостола

След по-малко от час започва премиерата на филм за Васил Левски в СУ „Св. Климент Охридски“. Лентата се казва „Лъвский: европеец в Българско“ и е дело на режисьора Искрен Красимиров. Той се включи в ефира на Би Ай Ти и еМисия България и разказа, че входът е свободен, а зрителите ще имат възможността да видят не екшън герой, а един истински Левски.

„Той е човек, който е надскочил времето си и другите около него. Той има някои от идеите на най-големите европейци. А защо Лъвский, а не Левски – защото той самият така се подписва във всичките си писма“, разказва Искрен Красимиров.

По думите му Левски е бил е много скромен човек, който наричал сам себе си прост работник за освободителното дело. „Всички трябва да бъдем такива – скромни и с отворени сърца“, смята режисьорът на филма. Входът на прожекцията е свободен.

Вижте повече за човешките измерения на Левски и чуйте целия разговор с режисьора Искрен Красимиров в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …