четвъртък , 19 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Норман Витгус – един англичанин, който чувства България като своя родина
NormanVitgus

Норман Витгус – един англичанин, който чувства България като своя родина

На фона на политическите и икономическите анализи около референдума във Великобритания, на който гражданите гласуваха за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз, това е историята на един англичанин, който обича България като своя истинска родина. Заедно със съпругата си Норман напуска Великобритания преди 10 години и се преселва в България, която открива съвсем случайно. Спират се на малкото село Саласука, което е кацнало на един-единствен хълм в Дряновския Балкан. Там има едва няколко къщи и десетина жители, но атмосферата е космополитна. Половината от хората там са чужденци.

„Бях като повечето англичани, невеж по география, когато някой подхвърли „Защо не отидете да потърсите къща в България?“ Аз отговорих: „България? Къде е това?“, а човекът обясни, че мястото е хубаво и ме посъветва да видя с очите си. Така дойдохме в България през 2005 г., огледахме наоколо, видяхме пейзажа, начина на живот – много по-бавен, по-тих, отколкото във Великобритания. А ние точно това търсехме. На мен просто много ми хареса. Не се влюбих в страната от пръв поглед, но тук просто имаше нещо специално, не знам какво“, сподели Норман пред BiT.

Преди да се пенсионира, Норман работи като компютърен специалист за военните, а след това се занимава с психологически изследвания на университетско ниво. Уморен от правилата, на които се подчинява животът в родината му, в България намира свободата, от която се нуждае. С какво България печели сърцето на един англичанин – вижте във видеото:

Вижте също

EMISIQ_TATYANA картинка

Татяна Дончева: Живеем сред огромна група хора, за които никакви разумни доводи не са валидни

Личната ми равносметка след президентските избори се съдържа в произведения на наши възрожденци. Това заяви …

Един коментар

  1. We all live in peace nowadays, whether you happen to be in Bulgaria or Britain, thanks to the EU. Fact.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *