неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Норман Витгус – един англичанин, който чувства България като своя родина
NormanVitgus

Норман Витгус – един англичанин, който чувства България като своя родина

На фона на политическите и икономическите анализи около референдума във Великобритания, на който гражданите гласуваха за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз, това е историята на един англичанин, който обича България като своя истинска родина. Заедно със съпругата си Норман напуска Великобритания преди 10 години и се преселва в България, която открива съвсем случайно. Спират се на малкото село Саласука, което е кацнало на един-единствен хълм в Дряновския Балкан. Там има едва няколко къщи и десетина жители, но атмосферата е космополитна. Половината от хората там са чужденци.

„Бях като повечето англичани, невеж по география, когато някой подхвърли „Защо не отидете да потърсите къща в България?“ Аз отговорих: „България? Къде е това?“, а човекът обясни, че мястото е хубаво и ме посъветва да видя с очите си. Така дойдохме в България през 2005 г., огледахме наоколо, видяхме пейзажа, начина на живот – много по-бавен, по-тих, отколкото във Великобритания. А ние точно това търсехме. На мен просто много ми хареса. Не се влюбих в страната от пръв поглед, но тук просто имаше нещо специално, не знам какво“, сподели Норман пред BiT.

Преди да се пенсионира, Норман работи като компютърен специалист за военните, а след това се занимава с психологически изследвания на университетско ниво. Уморен от правилата, на които се подчинява животът в родината му, в България намира свободата, от която се нуждае. С какво България печели сърцето на един англичанин – вижте във видеото:

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …

Един коментар

  1. We all live in peace nowadays, whether you happen to be in Bulgaria or Britain, thanks to the EU. Fact.