вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Хайд Парк / Николета Даскалова и Спас Спасов за медийния плурализъм и свободата на словото
PARK_SEM

Николета Даскалова и Спас Спасов за медийния плурализъм и свободата на словото

Николета Даскалова от фондация Медийна демокрация и Спас Спасов – кореспондент на „Дневник“ във Варна коментираха в ефира на „Хайд парк“ медийния плурализъм, смъртта на вестниците и скандала между Бетина Жотева и журналиста Къдринка Къдринова.

„Един от основните изводи е, че няма страна в ЕС, която да е застрахована и имунизирана от рискове за медийния плурализъм. Изследва се законова рамка, защита на журналистическата професия, пазарен плурализъм“, коментира Даскалова по повод изследване на медиите в Европа.

По думите й, почти няма страна в ЕС, която да не страда от концентрация на собственост на медиите.

„Има тежка повреда на медиите в България и това е проблем на регионалните медии, където пазарът е съвсем различен“, смята Спас Спасов, който се включи по скайп.

„Това е ненужна проява на една незряла емоционална реакция от страна на члена на СЕМ и именно заради това нейните думи са с особена тежест“, коментира Николета Даскалова.

„За мен този конкретен случай не е толкова проява на липса на медийна свобода, а учебникарски пример за ниския статут на журналистическата професия в България“, смята от своя страна Спасов.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

enchev

Велизар Енчев: Атака излъга избирателите си и вече е проевропейска партия

„Атака“ е най-антиевропейската партя в Европа. Това пише в доклад на Европейския съвет по външни отношения. …