неделя , 24 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Николай Жейнов за сбърканото управление на Левски и ЦСКА

Николай Жейнов за сбърканото управление на Левски и ЦСКА

Българските футболни клубове имат проблем с управлението, в тях няма квалифицирани и опитни хора, които да им дадат сигурност и знания. Всички фенове желаят най-вече сигурен и сериозен клуб – едва тогава могат да се правят грешки, никой не е застрахован срещу тях, но не лаишки и такива, които се повтарят.

Това заяви в „Спорно за спорта“ футболният мениджър Николай Жинов в коментар за сбърканата трансферна политика във футболните грандове.

Той призна, че „Левски“ са направили нелоши трансфери, визирайки Илиян Мицански и Галин Иванов.

Според него всички нови попълнения в ЦСКА притежават класа и имат потенциал да се развиват. Нека не забравяме, че на всеки сменил отбора си футболист са му нужни по 5-6 месеца, а някои година за адаптация, подчерта той.

На големите грандове в България са нужни треньори с опит, рутина и авторитет, които да придават класа на отбора, а не клубът – на треньора, категоричен бе Жейнов.

„Когато имаш възможност да ангажираш треньори като имена при доста добри финансови условия, всеки клуб би трябвало да се опита да го направи. Да не забравяме и млади специалисти като Христо Янев, Александър Димитров и др.“

Според Жейнов обаче с изключение може би на „Лудогорец“, който има сериозен собственик и спонсор, който може да си позволи да покрива финансово грешки, у нас няма клубове, които да се управляват на сто процента правилно и без съмнения за трансферни сделки.

„Не казвам, че се източват клубовете, но се правят поредица от едни и същи грешки, които собствениците после оправдават, като казват, че някой ги е заблудил. Казвал съм на много собственици какво се случва в клубовете, но те не вземат мерки“.

Жейнов съобщи още, че на 1 ноември има заседание на съда по делото, което той заведе преди време срещу Георги Иванов заради обида, във връзка с трансфера на Франсис Нар. Не съм казвал, че този футболист струва нула лева, а че можеше да се привлече доста по-евтино, коригира той водещия.

„Беше нормално да ме поканят и попитат какво имам предвид в управлението. Това говори, че много неща се знаят, но не се вземат под внимание“. Чуйте цялото интервю с Николай Жейнов:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …