сряда , 20 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Николай Жейнов: Обертан, Рошу, Буш и Гомес струват по-малко от Франсис Нар. Спас Русев има план за „Левски“

Николай Жейнов: Обертан, Рошу, Буш и Гомес струват по-малко от Франсис Нар. Спас Русев има план за „Левски“

Николай Жейнов – футболният мениджър на „Левски“, гостува в студиото на „Спорно за спорта“ и коментира ситуацията в синия отбор. Започва ли нова синя приказка за „Левски“ и готов ли е „Лудогорец“ да слезе на върха? Как бе привлечена новата звезда в „Левски“ Габриел Обертан и пътник ли е Николай Митов, коментира в ефира на Би Ай Ти Николай Жейнов.

„Без желание от отсрещната страна, няма как да се случи такъв трансфер. Около 15-20 дни продължиха преговорите за Габриел Обертан. Такива футболисти не искат само отбори, в които да получават пари. Има много неща, които им правят впечатление – страната, проекта, отбора и много други неща. Имаше много въпроси от негова страна“, заяви Жейнов.

По думите му, заплатата никога не е била първата и основна цел на тези футболисти.

„Обертан се запали от това, че „Левски“ има проект за направата на нов отбор, който да се бори за титла, която няма от много години“, разкри Жейнов.

„Само за един футболист е платена трансферна сума, това е Рошу. Другите дойдоха като свободни агенти. Платихме доста по-малко, отколкото струва Бабатунде, например. Нека хората помнят и виждат кой е отговорен за това нещо“, посочи футболният мениджър на „Левски“.

„Клубовете трябва да инвестират в кадри. В хора, които разбират от самата материя и носят отговорност. И разбират, че след поредица от грешки, техният стол се клати. Клубовете имат нужда, не само „Левски“, но и ЦСКА, „Ботев“, „Лудогорец“, трябва да има такива хора“, категоричен е Жейнов.

Той не пожела да коментира какви са шансовете Митов да бъде сменен, но заяви: „Левски“ няма облик. Няма лице“. Жейнов анализира ситуацията в синия клуб, може ли да се очакват нови трансферни бомби и какво се случва със селекцията.

„Изчакваме за някои определени футболисти. Но не можеш да отидеш на чужда сватба. Ако Митов каже, че може да се оправи с тези футболисти, няма нищо лошо. Защо да се привличат? Нека трансферите не са самоцел. И в „Лудогорец“ се правят грешки. Взеха ляв бек за 1 400 000 евро. Навсякъде има грешки“, добави Жейнов.

„Въпросът е да не се повтарят, а хората да седят зад делата си и да носят отговорност. Но има хора, които наистина не разбират от материята, с която се занимават. Спортни директори не знаят елементарни неща когато сядат на преговори за футболист“, заяви още той.

Чуйте целия разговор с Николай Жейнов в следващото видео:

Вижте също

Медиите в Бразилия сринаха със земята суперзвездата Неймар. Скандал в Хърватия: Изхвърлиха играча на Милан Никола Калинич

https://youtu.be/2M2EJLbimR4 Повод за разочарование от снощи има и тимът на Бразилия. „Селесао“ завърши сензационно 1:1 …