понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Николай Стайков: Ако температурата на протеста беше като на труп, то тази за избора на нов шеф на ВАС беше под нулата

Николай Стайков: Ако температурата на протеста беше като на труп, то тази за избора на нов шеф на ВАС беше под нулата

Екип от юристи, икономисти, журналисти и експерти наскоро създадоха платформа, до която могат да се подават сигнали за корупция, включително и анонимни. Нейното име е „Антикорупционен фонд“, а един от основателите й Николай Стайков гостува в студиото на „Честно казано“, с коментар – съществува ли ефективен сценарии за борба с корупцията.

„За мен като човек участвал в големите протести, всеки друг протест ми изглежда малък, но виждаме, че има доста смислени протести, като този за оставката на Цацаров, те пак са толкова малобройни. Ако температурата на протеста беше като на труп, то тази за избора на нов шеф на ВАС беше под нулата. В момента може да мине всичко, политиците придобиха имунитет след големите протести“, посочи Стайков.

Бившият член на „Протестна мрежа“ коментира връзката между КТБ, Делян Пеевски и Цветан Василев, както и сигналът на неправителствената организация за организирана престъпна група свързана с КТБ.

„Според обяснението на прокуратурата организаторът на престъпната група е Цветан Василев заедно с неговите счетоводители. Имаше слухове за конфликт между Василев и Пеевски през февруари 2014 година, но много политически легенди бродят из София. Например легендата, че Пеевски е болен, наскоро мой приятел ми разказа, че се разхожда жив и здрав из София“, допълни Стайков.

Още от „Честно казано“ – ТУК.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …