неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Николай Радулов: Някой заблуждава министър Радев, а полицаите имат основание за протест

Николай Радулов: Някой заблуждава министър Радев, а полицаите имат основание за протест

Какво се случва в системата на МВР и дали сектор „Сигурност“ не се превръща в ахилесова пета на кабинета „Борисов“ 3 – темата коментира експертът и бивш главен секретар на МВР Николай Радулов.

„Следеното в социалните мрежи и чатове е прекалено. Наистина е голяма глупост и смятам, че министърът е бил подведен по този въпрос“, смята Радулов.

„По същите съображения например, може да се проверява един цял рейс – кой пътува, с кого пътува и т.н. Но МВР от години се занимава с такива несвойствени дейности – като това да проверява кой шофьор има гражданска отговорност, което е работа на застрахователите“, допълни експерът.

„Когато става дума за работата на една специална служба, тези хора трябва да разполагат с инструментариум. По закон престъпниците могат да бъдат наблюдавани със СРС-та, но и всички останали хора могат да бъдат следени“, коментира Радулов.

„За този нов софтуер е обявен търг – с него могат да се подслушват хората, стига това е да разрешено по законов път. И разбира се, в цял свят се използват подобни инструмента“, каза още експертът.

„Говори се, че хората на възлови места в МВР, са свързани с Цветан Цветанов. Аз не съм сигурен в това, най-вероятно той има някакви влияния в тази система“, смята Радулов.

„Протестът на полицаите има свое основание. Те получиха пари, които са им били дължими за последните 3-4 години, а днес им връщат пари, които те са похарчили за храна, облекло и т.н. Тоест, възстановяване на пари, с които тези хора трябва да осигуряват нашата сигурност“, заяви Радулов по повод протестите на полицаите.

„Познавам лично Вальо Радев, много почтен човек е и съм против да му се струпва всичко. Явно някой го съветва, явно някой го заблуждава“, смята експертът.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …