петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Николай Михайлов: Европа е в състояние на война

Николай Михайлов: Европа е в състояние на война

Цивилизованият свят, който обитаваме, е в режим на високостепенна тревожност. Той е във война, защото случващото се е акт на война. Това не са изолирани действия, а е систематично, промислено, „себеотрицателно“, суицидно поведение, което цели терор, ужас, който трябва да постави под контрол институциите на този свят и в последна сметка да го разруши и овладее.

Това коментира психиатърът д-р Николай Михайлов в предаването еМисия България.

По думите му е напълно точно да се каже, че целта е разрушаване на западната цивилизация.

„Ако четете познавачи на ислямския реваншистки проект, ще си дадете сметка, че това е няколковековна задача за реванш на ислямската цивилизация, която е спряна до Виена през османската експанзия, която ще трябва след тази военна загуба пред стените на Виена за да намери собствения си реванш, защото започва серия на унизителни поражения“, каза още Николай Михайлов.

„Ислямът като културен феномен, като цивилизация с безспорни приноси, достижения и културни завоевания в историята, е едно, но друго е съвършено различно обаче, когато бива мислена идеологията на Корана през неговите сури, които изрично стимулират към радикално поведение спрямо неверните. С други думи ислямът там е поощрен да се разпространява и да действа радикално спрямо света на неверните, защото ислямист, лоялен на Корана е войн в света на неверните. Следователно, ако е войн, той има всички обещания за вечно щастие, описано страстно в Корана, да попадне в рая“, посочи още той.

Под думите му младите хора, които се взривяват в Брюксел, лесно са съблазнявани да го направят.

Михайлов каза още, че е спорно дали ислямът не е войнстваща религия, защото, за сравнение, в новозаветните текстове Христос никога не е проповядвал насилие към невярващите.

Според него обаче Европа започва да свиква да преживява черни, трагични дни като днешния.

„Тя изглежда е свикнала да се ужасява, да тъгува, да влиза в траур. Но през това личи и някаква фундаментална безпомощност – Европа няма нито политическа, нито културна воля за самозащитна мобилизация. Единствената спасителна манерва в случая би било да се обяви, че Европа е в състояние на война“, каза още Михайлов.

Той е категоричен, че Европа е безпомощна да действа в състояние на войната, в която се намира.

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Къде ги намирате тези безпомощни водещи?