петък , 18 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Николай Конакчиев за президентския 8 февруари и променящия се свят
EMISIQ_KONAKCHIEV картинка

Николай Конакчиев за президентския 8 февруари и променящия се свят

Светът навлиза в етап на съдбовни промени. Какви са новите геополитически размествания и договорености, какво се случва около президентските фигури в различни страни, къде е България в игрите на актуалните велики сили – тези теми в еМисия България анализира журналистът и политически наблюдател Николай Конакчиев.

Той коментира интересни подробности за днешните избори в Хаити и Сомалия; за спъването чрез потвърдена присъда на опозиционера Алексей Навални, който като най-сериозна заплаха за Путин сега няма да може да се кандидатира на изборите в Русия догодина; както и подробно за скандалите около бившия френски президент Никола Саркози – около спорните разходи около президентската му кампания, което го заплашва със затвор, както и около кандидата Франсоа Фийон, назначил съпругата си и плащал стотици хиляди евро обществени пари за фалшива работа.

Конакчиев коментира и възможните нови международни споразумения, машинното гласуване у нас и в чужбина, опита за балансиране между Запада и Русия в България. Вижте:

Вижте също

reakcii

Световните лидери осъдиха атентата в Барселона

Съболезнования изказаха лидери от Европа и света – Жан Клод Юнкер и Тереза Мей изказаха …