понеделник , 23 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Николай и Розалин Пенчеви – двама братя с една мечта – да покорят волейболния връх

Николай и Розалин Пенчеви – двама братя с една мечта – да покорят волейболния връх

Николай и Розалин Пенчеви. Двама от най-добрите български волейболисти в момента. Млади, талантливи и с много хъс, защитаващи с гордост цветовете на родината си. Двама братя, които се превърнаха в любимци на публиката, защото на полето дават „Сърце, душа за България“.

Пътят на Пенчеви във волейбола започва от ранна детска възраст, като по-малкият Розалин неимоверно следва по-големия си брат Николай. Не само че пътищата на Николай и Розалин се разделят, идва ред двамата да се изправят един срещу друг.

Николай Пенчев извоюва място в Националния отбор на България още през 2010 г., когато е едва на 18, и става неизменна част от състава. След упорита работа през 2015 г. Розалин също достига най-високото стъпало. Той допринася за спечелването на сребърните медали от тима ни на Европейските игри в Баку.

Перфектното разбирателство между Николай и Розалин на полето пролича най-силно на Световната лига тази година. Въпреки че отборът на България не успя да се класира за заключителната фаза, победите над Русия, Полша и Бразилия ще се помнят дълго. Именно двубоят срещу “Селесао”, Николай определя като най-запомнящ се. В него той смая бразилците с изключителното си посрещане, а Розалин не им остави никакви шансове с мощните си атаки.

Как братята Пенчеви стигат до най-високото стъпало във волейбола, вижте във видеото:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …