неделя , 22 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Николай Хаджигенов: Протестите от 2013 г. махнаха Пеевски като шеф на ДАНС, но днес той си има цялата държава

Николай Хаджигенов: Протестите от 2013 г. махнаха Пеевски като шеф на ДАНС, но днес той си има цялата държава

Нищо не се е променило и това е очевидно. Протестите махнаха Делян Пеевски като шеф на ДАНС, но днес той си има цялата държава.

Това коментира адвокат Николай Хаджигенов в един разговор равносметка за 4-годишнината от протеста на 14 юни 2013 г. срещу избирането на депутата от ДПС за шеф на ДАНС.

Точно на същата дата тази вечер е планиран Протестен марш за европейско правосъдие. Адвокатът каза, че подкрепя идеите на организаторите от „Правосъдие за всеки“ и взема участие в тези протести, но смята, че в този си вид те няма да променят нищо.

„Правим едни и същи неща и чакаме едни и същи резултати. Имаме много сериозни искания, които касаят всеки един български гражданин, бизнеса му, живота му, а само се разхождаме, като предизвикваме единствено бълбукане в медийната клоака.

Този протест тряба да ескалира и да се промени. Дори Орешарски на втория месец спря да обръща внимание“, каз още Хаджигенов.

По думите му „цялата свинщина“, която търпим от години, сега е видима и властимащите вече са нагли. Адвокатът сравни България с една идея по-мек варинат сме Путиновата Русия и Ердогановата Турция.

Бившият ни колега журналист Николай Драганов пък започна с цитата от Библията „По плодовете им ще ги познаете“. Той обърна внимание, че плодовете на този протест са такива, че ситуацията е по-тежка, а Пеевски е много повече от шеф на ДАНС.

Надявам се този протест да постигне нещо повече, защото също искам съдебна реформа, но не съм сигурен, че самите протестиращи знаят как това да стане, имат идеи и методи да го постигнат, заключи той.

Вижте целия коментар на Николай Хаджигенов и Николай Драганов:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …