вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Николай Генов и Румяна Николова за живота на съвременния номад

Николай Генов и Румяна Николова за живота на съвременния номад

Непознати кътчета от България и още посоки за пътуване. Новият пътеводител на страната ни представя 30 маршрута с повече от 200 забележителности. В студиото на еМисия България ви предлагаме разговор със съвременните номади – авторът и фотограф Николай Генов и Румяна Николова.

„Предлагаме идеи за цели маршрути, а не само отделни обекти. В тези книжки има предложения за уикенди и цели ваканции. Има съвети за екипировка и дали маршрутът е подходящ за деца и възрастни хора“, обясни Румяна Николова.

Генов обясни, че това е един пъзел, по който човек може да нареди цялото си почивно време, а в България може да се пътува месеци наред.

„Безброй са местата, на които сме се връщали пак и пак. Има и такива, за които горим от нетърпение да посетим“, обясни Генов.
По думите на Николова, е удивително, че една такава малка страна може да предложи толкова удивителни и непознати кътчета.

„България е една пъстра страна. На нашата територия нямаме само пустини“, посочи Генов и добави, че страната ни дава възможност за невероятни пътувания не само за българи, но и за чужденци.
„На много малък терен е представено цялото многообразие от история, географски и природни образувания“, посочи Николова.

Вижте целия разговор с Николай Генов и Румяна Николова в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …