неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Николай Димитров – Хичо: На националния отбор му липсва вяра
SPORT_HICHO картинка 2

Николай Димитров – Хичо: На националния отбор му липсва вяра

Играл съм с повечето от момчетата, които в момента защитават герба на България, познавам много добре техните качества. Зная, че представянетоим на терена не се дължи на липса на спортно-технически качества. Ако вземем футболистите на Исландия, отбор, който направи много добро представяне на Европейското, като единици, не мисля, че са по-добри от нас. Въпросът е защо се представят по-добре като отбор. Според мен думичката е вяра.

Това коментира бившият футболист на „Левски“ и настоящ на „Славия“ Николай Димитров – Хичо в отговор на въпроса защо българският национален отбор не се бори на терена.

„Има страшен негативизъм около българския отбор по футбол и той се създава от всички. Дори самите футболисти казват, че това са ни възможностите в момента, с което аз съм абсолютно несъгласен, защото познавам повечето момчета и зная, че имат по-големи възможности“, категоричен е Димитров.

Според него феновете, журналистите, футболистите и ръководството представляват българския футбол. „Докато не си подадем ръка и не набележим посока, в която искаме да върви българският футбол, да започнем да си помагаме, вървейки натам, ще се сменят треньори, футболисти, но ситуацията ни ще си остава същата“, смята още той.

По думите му има много занижени очаквания и негативизъм към националите ни, а феновете са на стадиона, за да гледат как играят противниковите футболисти, но не и българските.

„Това е плашещо и губят всички, губи България“, подчерта Николай Димитров.

Вижте в следващото видео целия разговор с футболиста и зрителските коментари за развитието и бъдещето на националния отбор:

Вижте също

SPORT_TALANT картинка

Представяме ви Димитър Исаев – голямата надежда на скоковете във вода

„Много елегантен и красив спорт. Така мисля, че е най-добре да се опише“, казва младата …