сряда , 20 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Николай Димитров – Хичо: На националния отбор му липсва вяра

Николай Димитров – Хичо: На националния отбор му липсва вяра

Играл съм с повечето от момчетата, които в момента защитават герба на България, познавам много добре техните качества. Зная, че представянетоим на терена не се дължи на липса на спортно-технически качества. Ако вземем футболистите на Исландия, отбор, който направи много добро представяне на Европейското, като единици, не мисля, че са по-добри от нас. Въпросът е защо се представят по-добре като отбор. Според мен думичката е вяра.

Това коментира бившият футболист на „Левски“ и настоящ на „Славия“ Николай Димитров – Хичо в отговор на въпроса защо българският национален отбор не се бори на терена.

„Има страшен негативизъм около българския отбор по футбол и той се създава от всички. Дори самите футболисти казват, че това са ни възможностите в момента, с което аз съм абсолютно несъгласен, защото познавам повечето момчета и зная, че имат по-големи възможности“, категоричен е Димитров.

Според него феновете, журналистите, футболистите и ръководството представляват българския футбол. „Докато не си подадем ръка и не набележим посока, в която искаме да върви българският футбол, да започнем да си помагаме, вървейки натам, ще се сменят треньори, футболисти, но ситуацията ни ще си остава същата“, смята още той.

По думите му има много занижени очаквания и негативизъм към националите ни, а феновете са на стадиона, за да гледат как играят противниковите футболисти, но не и българските.

„Това е плашещо и губят всички, губи България“, подчерта Николай Димитров.

Вижте в следващото видео целия разговор с футболиста и зрителските коментари за развитието и бъдещето на националния отбор:

Вижте също

Медиите в Бразилия сринаха със земята суперзвездата Неймар. Скандал в Хърватия: Изхвърлиха играча на Милан Никола Калинич

https://youtu.be/2M2EJLbimR4 Повод за разочарование от снощи има и тимът на Бразилия. „Селесао“ завърши сензационно 1:1 …