петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Николай Бареков: Бях ограбен и опозорен. Пролетта ще има избори и ГЕРБ ще загуби

Николай Бареков: Бях ограбен и опозорен. Пролетта ще има избори и ГЕРБ ще загуби

Евродепутатът Николай Бареков заяви, че е бил ограбен и опозорен заради решението да влезе като ново лице в политиката. Той каза още в предаването „Просто Диков“, че през пролетта ще има предрочни избори, които ГЕРБ ще загуби.

„Първо ми ограбиха парламентарната група. Да загубиш хората, в които си инвестирал идеи, време, ценностите си. Ти си им вярвал. Това е най-голямото падение, което може да преживее човек“, категоричен е Николай Бареков.

Той посочи, че е очевидно кой е имал полза от ограбването на парламентарната му група, а именно това е този, за когото сега гласуват неговите депутати.

„В настоящия момент, тази група, която предаде Бареков и ББЦ, гласува за Бойко Борисов и неговото управление“, категоричен е евродепутатът.

„Убеден съм, че в българската политика нищо не става даром. Аз съм единственият глупак, който влезе в политиката с чисти намерения, беше ограбен и сега само мога да се жалвам“, каза за себе си Бареков.

Той категорично заяви, че съжалява, че е постъпил наивно, инвестирайки лични средства в гражданското сдружение и в полититическата си дейност.

„Обзалагам се, че моят мандат на евродепутат ще свърши много след мандата на Борисов като премиер“,

подчерта Никола Бареков.  Той прогнозира, че тази пролет ще има предсрочни избори, които ГЕРБ ще загуби заради протестен вот.

По думите му в момента ГЕРБ управлява с гласовете на т.нар. патриоти, на „Атака“, както и купените депутати от ББЦ.

Бареков бе категоричен, че се е дръпнал от Бойко Борисов, когато е видял, че той управлява лошо страната.

„Г-н Борисов няма качества да бъде добър и полезен на страната“, каза Бареков.

Той изтъкна, че най-голямата му грешка е била, че емоционално е подкрепил ГЕРБ и Борисов, защото е вярвал, че ще разрушат системта.

„В момента системата е невъстановима, защото партиите са сринати, медиите са сринати. Но аз си платих дълга с Костинброд, като спрях втория мандат на Борисов“, изтъкна Бареков и категорично заяви, че не е взимал пари за поръчкови материали, когато е бил журналист.

„След историята с Костинброд нямам път назад – нито към ГЕРБ, нито към Борисов. Аз съм единственият последователен, автентичен опозиционер на тези хора“, каза евродепутатът.

Бареков коментира и днешното си напускане на студиото на Би Ти Ви по време на интервю, като посочи, че е бил поканен, за да го представят като „неграмотен и тъп“, защото не е удобен.

„Днес бяхме поканени с министър Ненчев, за да бъдем смачкани и унизени“, каза Бареков и допълни, че интервюто е трябвало или да бъде на английски език, или да бъде в ролята на третокласник.

Той отбеляза, че журналистиката у нас се е превърнала в коректив на опозицията, а в медиите има много скрити собственици.

Вижте цялото интервю с Николай Бареков в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …