вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / Ники Априлов дни преди премиерата на неговите „Тримата мускетари“ във Варна
nikiapprilov

Ники Априлов дни преди премиерата на неговите „Тримата мускетари“ във Варна

Дни преди премиерата на неговите „Тримата мускетари“ във Варна, режисьорът Ники Априлов разказа в „Честно казано“ за мюзикъла. Неговата премиера е на 29 юни в Опера в Летния театър, като има и представление на 22 август.

Мюзикълът е направен по официалната версия на руската екранизация от края на 70-те години, като песните са адаптирани по оригиналите на известния руски композитор Максим Дунаевски.

Ники Априлов каза, че Дунаевски много обича България и всяка година почива у нас, в собствения си апартамент в Златни пясъци. Той е издирил композитора и е договорил правата с него, като сам е написал либретото по сцени от романа.

В главната роля е Ованес Торосян, който е възпитаник на Априлов. Участват още ученикът му Велин Михайлов, известният оперен певец Свилен Николов, младата актриса Лилия Илиева, Стефан Рядков в ролята на кардинал Ришельо и други.

Ако трябваше да играя мускетар, щях да играя Атос, но Дюма не ги е избирал просто така, случайно – един е най-мъдрият, друг е смиреният, третият – гуляйджията, а Дартанян е младостта и дързостта, каза режисьорът. Чуйте целия разговор с него:

 

Вижте също

liuba

Люба Кулезич с коментар за парите в пликчета, медиите и журналистите

През август излизаме във ваканция, но от 19.30 ще тръгват повторения на предаването. Часът 19.30 …