вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Ники Априлов дни преди премиерата на неговите „Тримата мускетари“ във Варна

Ники Априлов дни преди премиерата на неговите „Тримата мускетари“ във Варна

Дни преди премиерата на неговите „Тримата мускетари“ във Варна, режисьорът Ники Априлов разказа в „Честно казано“ за мюзикъла. Неговата премиера е на 29 юни в Опера в Летния театър, като има и представление на 22 август.

Мюзикълът е направен по официалната версия на руската екранизация от края на 70-те години, като песните са адаптирани по оригиналите на известния руски композитор Максим Дунаевски.

Ники Априлов каза, че Дунаевски много обича България и всяка година почива у нас, в собствения си апартамент в Златни пясъци. Той е издирил композитора и е договорил правата с него, като сам е написал либретото по сцени от романа.

В главната роля е Ованес Торосян, който е възпитаник на Априлов. Участват още ученикът му Велин Михайлов, известният оперен певец Свилен Николов, младата актриса Лилия Илиева, Стефан Рядков в ролята на кардинал Ришельо и други.

Ако трябваше да играя мускетар, щях да играя Атос, но Дюма не ги е избирал просто така, случайно – един е най-мъдрият, друг е смиреният, третият – гуляйджията, а Дартанян е младостта и дързостта, каза режисьорът. Чуйте целия разговор с него:

 

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …