понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ник Попов от „Обратен ефект“ и новото им парче за хейтърството

Ник Попов от „Обратен ефект“ и новото им парче за хейтърството

Троловете, хейтърите, езикът на анонимната омраза и патриотарството на маса в социалните мрежи е тема на последното парче на култовата банда „Обратен ефект“. В еМисия България гостува музикантът Ник Попов.

Той призна, че самият той се е отдавал на хейтърство покрай приятелите си във „Фейсбук“ и отдавна е мислел да направи нещо по въпроса.

Ник, който се занимава и с правене на карикатури, първо тръгнал да рисува карикатура. Но „много бързо ми дойдоха думите в главата и реших да напиша текст върху едно съвсем ново наше парче, което бе готов като музика“, разказва той.

Имаме много голямо чувство за самоирония и затова парчето е в първо лице, тъй като и ние самите се улавяме, че като истински българи можем да направим това, което правят всички в интернет, добавя Ник. Според българите обичат да гледат много повече в другите, отколкото в себе си.

Троловете пък според него са неудовлетворени от собствения си живот хора, които непрекъснато търсят заяждане, което е далеч от градивната критика. Той съветва да не обръщаме внимание на анонимни коментари. Музикантът коментира и разликата между биенето в гърдите на патриотарите и липсата на действие у тях, когато трябва да излязат да защитават каузи.

Групата решава да направи и голям сборен албум за 18-годишнината на групата, която е била в края на миналата година.

Чуйте целия разговор с Ник Попов:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Вили Йовчева

    За пореден път група Обратен ефект провокира хората в България да използват главите си по предназначение и да поразсъждават върху това, което пишат в мрежата. Те са страхотни музиканти, изключително позитивни и интелигентни момчета.