неделя , 22 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Невяна Владинова устремена към световния връх в художествената гимнастика

Невяна Владинова устремена към световния връх в художествената гимнастика

Невяна Владинова показа потенциал в художествената гимнастика на олимпийските игри в Рио. Най-добрата ни индивидуална гимнастичка Невяна Владинова и треньорката й Бранимира Маркова ежегодно покоряват сърцата на феновете. Сега са отправили поглед и към световните спортни върхове.

„Целта ми е да взема медали от световните купи, да се класирам на финал на европейското и да взема медал, на световното да се представим много силно“, посочи Владинова.

Тренировките са тежки, но преминават изненадващо спокойно, благодарение на разбирателството между треньор и състезател, което цари в залата.

„Вече шеста година работим заедно. Прекарвам може би най-много време с Невяна. По цял ден сме заедно. Нормално да сме в една добра хармония и разбирателство“, посочи главният мениджър на националния отбор индивидуално Бранимира Маркова.

Тя посочи, че много са мислили какво би могло да се получи в нейна полза.

„Направихме обръча по-бърз, динамичен с много сложни елементи, които отдавна исках да имам. Заложили сме на интересните неща. Топката ми е любимото съчетание и там има също много нови елементи“, сподели Невяна Владинова.

„За съчетанията й много ни помогна г-жа Робева с избора на музика и хореографиите“, добави Маркова.

„Рускините от няколко години имат доста интересни съчетания с уред и с тяло и всички се стремим натам“, посочи Владинова.

Чуйте целия разговор с българската гимнастичка и треньорката й в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …