четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Невяна Владинова и Боряна Калейн атакуват златото на игрите в Плоша

Невяна Владинова и Боряна Калейн атакуват златото на игрите в Плоша

Невяна Владинова и Боряна Калейн ще представят България на световните игри в Полша. Двете състезателки заедно с главния мениджър на националния отбор Бранимира Маркова пристигнаха днес във Вроцлав, където ще мерят сили със световния елит на художествената гимнастика. Сред участничките изпъкват имената на традиционно силните конкурентки от Русия – Дина и Арина Аверини, Галкина и Харнашко от Беларус, американката Лаура Дзенг, както и украинката Виктория Мазур.

След изключителните успехи, постигнати в индивидуалната надпревара през първия полусезон, момичетата ни очакват не само добро представяне, но и заслужено място на почетната стълбичка. Състезанието е първото сериозно изпитание пред двете националки, след като се завърнаха от подготвителен лагер в Япония преди 2 седмици.
На Владинова и Калейн им предстоят два тренировъчни дни в полския град. На 21-ви грациите ни ще участват в квалификацията за финалите на отделните уреди, след които ще бъдат раздадени 4 комплекта медали. Голямата цел пред момичетата от националните отбор е Световното първенство в Италия между 29 август и 3 септември.

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …