петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Невидимите български медалисти параолимпийци

Невидимите български медалисти параолимпийци

13 медала, от които 3 европейски титли, за България от Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания донесоха нашите параолимпийци.

Кои са българските шампиони и защо остават невидими – разговаряхме в еМисия България с Антоан Божилов, състезател по скок на дължина, и с журналиста Иван Филчев, който бе специален пратеник на в. „Стандарт“ и проследи отблизо успехите на параолимпийците ни в Италия.

Класираха България на 10-то място от над 40 държави.

За съжаление представянето на нашите параатлети обаче бе отразено от чуждите телевизии а не от нашите, коментира Иван Филчев.

Той подчерта, че преживяването е било неописуемо и, че в Гросето е разбрал какво е национална гордост.

„Неописуемо е преживяването, има дисциплини, които не можете да си представите – дълъг скок, изпълняван от сляп човек, например. За съжаление у нас медиите обръщат малко внимание“, каза още Филчев.

Журналистът посочи още, че хората трябва да знаят за успехите на параолимпийците ни.

„Степента на развитие се измерва в отношението към хората в неравностойно положение, а ние сме недорасли“, отбеляза Филчев.

На свой ред, Антоан Божилов разказа, че при параатлетите се полагат много усилия по време на тренировките.

„Труд, героизъм и себеотдаденост е това, което всички даваме от себе си“, каза спортистът,

„Не мога да си обясня неотразяването на успехите на параолимпийците, защото ние все пак носим медали и гордост за България“, категоричен е Божилов.

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Bravo na tezi geroi. Gordey se s tyx i texnia dux. Da sa jivi i zdravi