понеделник , 16 юли 2018
Начало / Жива връзка / Нестандартен коледен подарък – урок по танци

Нестандартен коледен подарък – урок по танци

Тази седмица давахме идеи за нестандартни коледни подаръци. Урок по езда и полет с парапланер – това е, което ви предложихме до тук. Ето и последната ни идея.

Ако вие или вашите близки искате да танцувате така красиво, никога не е късно. Днешната идея за нестандартен коледен подарък е урок по танци. За магията на танца ще ни разкажат едни от най-добрите ни професионални танцьори.

„За мен танцът е нещо много специално. Като танцувах, това за мен преди всичко беше живота ми, бях се отдала на него и се радвам, че на много неща ме е научил и на много дисциплина преди всичко. Магията, вие знаете, няма как без нея“, разказа инструкторът по танци Яна Димитрова.

Васил и Таня са танцова двойка и споделят, че за тях танцът е начин да се прехвърлят в друг свят – по-различен и по-магичен. „Помага ни също така да избягаме от ежедневните проблеми, помага ни да изразим себе си и да изразим нашите чувства чрез движения и мисля, че това нещо го предаваме на нашите ученици“, разказват те.

Уроците по танци са приключение, за което мечтаят малки и големи. Ето и някои от по-интересните истории, които си спомнят Яна, Васил и Таня.

„Сещам се сега на първо време за един мъж, който дойде за Свети Валентин подари на приятелката си уроци по танци с един от нашите инструктори понеже той явно не иска да танцува, а пък тя много му даваше зор и това му беше подаръка и беше страшно щастлива и до ден днешен си идва на уроци“, каза Яна Димитрова.

„Имаме дори понякога и сватбени двойки, които идват при нас да направят своя сватбен танц и ние им помагаме за това изживяване. Повечето от тях даже никога не са се занимавали с танци, но много бързо успяват да влязат в ритъм“, добави Таня Балтова, която също е инструктор.

Едно от най-важните неща в танците е чувството, защото танцът не е просто спорт, а изкуство. А учениците са на най-различна възраст.

„Имаме малки ученици, най-малките са на 5-годишна възраст. На тях много им харесва да общуват, забавляват се много, това също изгражда в тях двигателна култура, което е важно. Някои от тях са много упорити, идват всеки път и нищо не може да ги откаже“, разказва Таня.

„За мен поне 4-годишна възраст трябва да имат децата, а за горна граница мисля, че няма тъй като съм живяла в чужбина и там имаше страшно много синьори“, обясни Димитрова.

„Сеньорската възрастова група е спортни танци, състезания за хора, които са започнали доста късно да се занимават. Категория 1 е от 35 до 45 години, след това от 45 до 55 сеньори 2 и от 55 до 65 години сеньори 3. Това е доста популярно не у нас, а в чужбина. В спортните танци няма възрастово ограничение, защото историята познава световни шампиони, които са започнали от доста късна възраст“, посочва Васил Павлов.

Противно на разбиранията най-трудният танц се оказва румбата, въпреки че е бавен. Яна разказва, че повечето хора предпочитат по-бързия ритъм. А ето с кой танц можете да изненадате приятно мъжа си.

„Имаме много мъже, които идват на аржентинско танго, което е странно обаче те се забавляват явно и по-могат да го разберат понеже е по-мъжки танц. 3.00 Няма да забравя като беше едно предаване и моя съпруг харесваше много пасо доблето, по-мъжки танц е това и им харесва, иначе бавните не ги обичат“, добавя Димитрова.

Вижте повече за новото нестандартно предложение за коледен подарък в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …