понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Непознатата Гърция – къде и как да я намерим

Непознатата Гърция – къде и как да я намерим

Гърция е любима дестинация за българските туристи, но тя не е само плажове, както сме свикнали да мислим. Мнозина смятат, че е и близка, ала най-далечният й край всъщност е доста далеч от нас.

Въпреки това има начин лесно и бързо да се стигне и до най-отдалечените гръцки острови, да се видят страхотни и драматични планини и каньони, да се кара колело и дори ски…

За тайните и непознати кътчета на Гърция в еМисия България разказа Константин Иванов, пътешественик, еколог и бивш журналист от Би Би Си.

Страната става негова любима дестинация още през 2003 г., когато гостува на своя състудентка, а подарен му пътеводител отключва страстта и до днес да обикаля из нея.

Любимото му място в Гърция е един плаж на Ситония, до който се стига по „много страшен черен път“. Тасос е друго предпочитано място, а Закинтос, с морските му костенурки, е друга негова слабост.

Константин казва, че му е мечта да обиколи всички средиземноморски острови. Привлича го самото пътуване с ферибот, което дава неописуемото усещане, че си заобиколен от море през цялото време.

Той показа и своя презентация с най-интересните подбрани от него места. Според него Гърция, България и Испания са най-разнообразните откъм природа страни в Европа. Дава за пример Закинтост, на чиято малка територия има плаж, планина, водопади и най-лудите партита с електронна музика.

Въпреки че много хора се оплакват, аз никога досега не съм имал проблеми – където и да идете, хората са изключително отворени към чужденците и туристите, казва още Константин Иванов. Чуйте целия разказ на пътешественика:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …