сряда , 17 октомври 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ненад Живановски: Предстои двувластие в Македония

Ненад Живановски: Предстои двувластие в Македония

Новоизбраният председател на македонския парламент Талат Джафери обяви, че се готви да поиска от президента Георге Иванов да връчи мандат на лидера на социалдемократите (СДСМ) Зоран Заев. Търси се съдействието на Съединените щати. Зам-държавният сектерат на САЩ – Хойт Брайън Ий е провел поне две срещи с Георге Иванов.

Засега единствено лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и досегашният председател на парламента Трайно Веляноски отказват да признаят избора на Джафери, като изтъкват, че той не е станал в съгласие с процедурните правила и не е обнародван в Държавен вестник.

„Проблемът е че, Талат Джафери не може да прати писмото си, защото печатът е останал в канцеларията му, а той няма достъп до нея. Нещата отиват в посока, която никой не иска“ –  смята Ненад Живановски.

„Полицията не може да влиза свободно в парламента, а депутатите имат имунитет. Предстои двувластие в Македония. Отново не могат да се прогнозират нещата в каква посока ще се развиват“ – смята журналистрът от Mакедония.

Какво още сподели Ненад Живановски за ситуацията в Македония, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Александра

    Недопустимо е да имате грешки в текстовете, все пак става въпрос за журналисти.