петък , 20 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Нели Куцкова: Всички знаем какво единоначалие има в прокуратурата
Снимка: Красимир Михайлов
Снимка: Красимир Михайлов

Нели Куцкова: Всички знаем какво единоначалие има в прокуратурата

„Всички знаем какво единоначалие има в прокуратурата и само може да се разчита главният прокурор да не злоупотребява“. Това коментира в Просто Диков съдията от Софийския апелативен съд Нели Куцкова.

Тя направи времеви паралел с времето, когато Никола Филчев беше обвинител номер едно и когато тя се подписа под декларация на Висшия съдебен съвет с призив за оттеглянето му: „И тогава започна да се говори за разделянето на ВСС, защото твърде много главният прокурор се намесваше в работата на съдилищата“.

Съдия Куцкова определи разделянето на Съвета като успех, но много малък и недостатъчен. Описа ситуацията така: „Нагледахме се в последните месеци на записи и разговори, от които на човек му става омерзително какво се случва в съдебната система“.

Вижте също

DIKOV_DARJAVA картинка

„Държавата според Стажанта“: Агентите на ДС, скандалът с директора Асен Александров и разследването срещу кмета на Пловдив

В традиционната рубрика „Държавата според Стажанта“ Диков коментира някои от абсурдите от последните дни. Сред …

Един коментар

  1. Прекрасно интервю, г-н Диков!!!! Бих ли могла чрез Вас да предам коледни поздрави на моята състудентка/колега Нели Куцкова. Тя ме познава с името Валентина Крамби. Благодаря Ви предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *