вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Нели Куцкова: Всички знаем какво единоначалие има в прокуратурата
Снимка: Красимир Михайлов

Нели Куцкова: Всички знаем какво единоначалие има в прокуратурата

„Всички знаем какво единоначалие има в прокуратурата и само може да се разчита главният прокурор да не злоупотребява“. Това коментира в Просто Диков съдията от Софийския апелативен съд Нели Куцкова.

Тя направи времеви паралел с времето, когато Никола Филчев беше обвинител номер едно и когато тя се подписа под декларация на Висшия съдебен съвет с призив за оттеглянето му: „И тогава започна да се говори за разделянето на ВСС, защото твърде много главният прокурор се намесваше в работата на съдилищата“.

Съдия Куцкова определи разделянето на Съвета като успех, но много малък и недостатъчен. Описа ситуацията така: „Нагледахме се в последните месеци на записи и разговори, от които на човек му става омерзително какво се случва в съдебната система“.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. потополк Ташакофф

    Дърта курва

  2. Прекрасно интервю, г-н Диков!!!! Бих ли могла чрез Вас да предам коледни поздрави на моята състудентка/колега Нели Куцкова. Тя ме познава с името Валентина Крамби. Благодаря Ви предварително.